RAKOVINA – alternatívna možnosť liečby

obrázok so súhlasom dream designs / FreeDigitalPhotos.net

obrázok so súhlasom dream designs / FreeDigitalPhotos.net

Už len obyčajné vyslovenie slova rakovina naháňa väčšine z nás hrôzu. Aj napriek intenzívnej snahe farmaceutických koncernov, nákladných vládnych programov či medzinárodných vedeckých výskumov sa nám stále nedarí zvíťaziť nad týmto rozširujúcim sa ochorením. Perspektíva prežitia je u niektorých typov tejto zhubnej choroby napriek modernej lekárskej starostlivosti len veľmi malá, napr. pri rakovine pečene je šanca na vyliečenie len štyri percentá.

Imunita a psychická pohoda

Hoci mechanizmus zhubného bujnenia je pomerne dobre preskúmaný, všetky faktory zapríčiňujúce vznik rakoviny stále spoľahlivo nepoznáme. Len nedávno bol napríklad odhalený pôvodca rakoviny krčka maternice – vírus HPV. Tento druh vírusu je pritom pomerne bežný a u niekoho nespôsobí vôbec nič, niekto zaznamená výsev bradavíc, niektoré ženy môžu po stretnutí s HPV dopadnúť tragicky. Zďaleka neplatí, že všetko je len otázka našej telesnej odolnosti – imunity. Svoju dôležitú úlohu v ochrane pred rakovinou zohráva taktiež psychika. Nie nadarmo sa hovorí: „Veselá myseľ = pol zdravia“. Ak sa popozeráme okolo seba, je jasné, že prípadov zhubných ochorení musí zákonite pribúdať. Ľudia zbytočne a rýchlo podľahli diktátu konzumu a začali sa obklopovať prchavými výdobytkami civilizácie a rôznymi zbytočnosťami za cenu neudržateľného zadĺženia. Banky a finančné spoločnosti bez chrbtovej kosti chcú samozrejme naspäť svoje vložené investície navýšené o tučné úroky a 300 tisíc dlžníkov teraz čaká exekúcia, splácať nedokáže celých 10 percent domácností v ČR. Krehká ľudská psychika je vážne narušená. Televízia, rozhlas, internet a ďalšie médiá sú nebezpečnou zbraňou v rukách najmocnejších a súčasne aj najbohatších, človek je vmanipulovaný do úlohy poslušného konzumenta a stáva sa obyčajnou figúrkou v diabolskej hre na demokraciu a slobodu.

Karcinogénne látky v ovzduší

Samozrejme ani psychická odolnosť nemusí byť tým hlavným faktorom rozvoja rakoviny. Na verejnosť začínajú prenikať prekvapivé výsledky dlhoročných nezávislých výskumov, podľa ktorých najväčšie riziko pri rozvoji rakoviny predstavujú mikročastice prachu z automobilovej dopravy a tuhých fosílnych palív. Pri porovnaní kvality ovzdušia sa ukázalo, že ohrození sú i ľudia z relatívne čistého životného prostredia. Najhoršie v ČR dopadli Havlovice v Podkrkonoší a to vďaka spaľovaniu hnedého uhlia a rôzneho domáceho odpadu. Ľudia v tejto obci sú tak vystavení rovnakému množstvu karcinogénnych látok v ovzduší ako občania priemyselnej Ostravy. Takýchto, len zdanlivo idylických miest, je v ČR samozrejme oveľa viac a pokiaľ pripočítame ešte život pri rušnej ceste, pochopíme, prečo stále viac ľudí túži po čistom vzduchu uprostred lesov. Ukazuje sa, že jedine dostatok zelene dokáže vyčistiť vzduch od toxických látok. Súčasne je potrebné odkloniť rušné dopravné tepny zo stredu obcí a miest a prejsť na ekologickejšie palivá a energie – zemný plyn, slnečné, veterné a vodné elektrárne. Úloha štátu v ČR v tomto prípade úplne zlyhala, či už ide o blamáž s lacným zemným plynom alebo nedostatočnou podporou alternatívnych zdrojov energie. Napriek tomu, že zemný plyn patrí k neobnoviteľným zdrojom, jeho spaľovanie zaťažuje ovzdušie zhruba 1000 x menej než spaľovanie uhlia.

Najvyšší čas na zmenu

Musíme si uvedomiť, že zmenu, ktorú urobíme dnes, pocítia zdravotne až nasledujúce generácie. Rozvoj nádorového bujnenia môže trvať i niekoľko desiatok rokov, vyčistime vzduch aspoň pre naše deti. Každý chorý človek na rakovinu by mal čo najskôr odísť z miest zamorených karcinogénnymi látkami, pretože možnosť uzdravenia (regenerácie) sa výrazne znižuje. Viem o niekoľkých nádejných prípadoch onkologických pacientov, ktorí sa z rakoviny uzdravili tým, že odišli na kľudné čisté miesto, kde sa živili vlastnými dopestovanými plodinami a biopotravinami. Na druhej strane som poznal veľa ľudí, ktorí zvolili klasickú liečbu pomocou operácie, chemoterapie a ožarovania, neopustili svoje domovy popri rušných cestách a dymiacich komínoch ani nezmenili svoje nezdravé stravovacie návyky. Bohužiaľ, zomreli. S každým nádychom dostaneme do 300 miliónov pľúcnych komôrok asi pol litra vzduchu, prítomné toxíny sa tak dostávajú prakticky okamžite do krvného obehu a odtiaľ ďalej do tela. Je vedecky dokázané, že u detí žijúcich v blízkosti ciest a ďalších zdrojoch toxickej záťaže stúpa riziko rakoviny až dvanásťkrát! V ČR sú pritom emisné limity mnohonásobne prekračované nielen v zimnom období počas vykurovacej sezóny, ale celoročne, zďaleka nielen vo väčších mestách.

Čo všetko môžeme teda urobiť, aby sme predišli ochoreniu na rakovinu, prípadne zvýšili svoje šance na uzdravenie, pokiaľ zhubné bujnenie už nastalo?

Psychickú a fyzickú odolnosť utužovať cvičením, športom, pravidelnou aspoň trojtýždennou dovolenkou v čistom prostredí (hory, more), zdravou a vyváženou stravou bohatou na vitamíny, minerály a enzýmy. Polotovary a konzervy s chemickými prídavnými látkami by mali vystriedať tzv. biopotraviny a živá strava. Fajčenie a nadmiera alkoholu je samovražda!
Vzhľadom k tomu, že nie je možné žiť v úplnej skleníkovej izolácii, do nášho tela sa za rok dostanú zhruba štyri kilogramy (!!!) toxínov – potenciálnych karcinogénnych látok, ktoré je potrebné z tela včas eliminovať – vylúčiť prirodzenými cestami močom, stolicou, potom atď. Aspoň dvakrát do roka preto svojmu telu naordinujte očistnú kúru za pomoci bylín a čerstvých zelenino-ovocných štiav. Veľmi účinný a komplexne pôsobiaci je elixír DETOXILEN z výťažkov domácich bylín. Pokiaľ máme zanesený predovšetkým črevný trakt, nasadíme taktiež elixír FUNGILEN, ktorý by nás mal zbaviť nebezpečných baktérií, vírusov, plesní a kvasiniek. Určitou pomocou je taktiež domáca pračka vzduchu, najlepšie s ionizérom.

Ak to vyžaduje situácia, napr. pri poruche imunitného systému (astma, alergie, ekzémy) či rozvoji zhubného ochorenia, zvážte odchod zo zamorených miest bližšie k prírode a čistému vzduchu. Uvedomte si, že zotrvávanie v toxických aglomeráciách môže váš život skrátiť až o polovicu. Ťažko zarobené peniaze si tak vôbec nestačíte užiť, predplatený dôchodok nie je treba ani spomínať. Pracovnú istotu vám dnes navyše nezaručí ani to najväčšie mesto. Nespoliehajte sa na to, že bude nejaký ďalší život, toto môže byť naša posledná šanca duchovne pokročiť.

Pokiaľ už došlo k rozvoju zhubného bujnenia, je potrebné nasadiť vybrané byliny či huby s protirakovinovým pôsobením – elixír IMUNEX (výťažky zo šampiňónu záhradného a húževnatca jedlého (shiitake)), extrakt z imela (Iscador), eleuterokok ostnatý, čaj z červeného lapacha alebo zelený. Vzájomné kombinácie konzultujte s odborníkmi a ošetrujúcimi lekármi.

V rekonvalescencii si doprajte dostatočne dlhú dobu potrebnú k regenerácii poškodených buniek, kľud od fyzickej námahy, dychové cvičenia v parku alebo lese, nezabudnite taktiež na prísun tekutín. Jedzte skôr menej, ale pravidelne a viackrát denne. Vyčerpané vitamíny, minerály a enzýmy môžete doplniť zvlášť v zimnom období elixírom FRUCTAVIT, pripraveným zo štiav domácich plodov.

Autor : Martin Kolár

Knihy o alternatívnych spôsoboch liečby rakoviny
Bylinné preparáty – Dúhové elixíry
Knihy o výžive
Podobné články

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
2 986 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme