Mumio – liečivé „Slzy hôr“

Prírodná zmes tmavo hnedej až čiernej farby. V preklade doslova znamená ,,chrániaci telo pred chorobami,,. Aj preto je tzv. elixírom, ktorý pomáha zvládať fyzickú či psychickú záťaž.

Mumio sa používalo už v starovekej medicíne pred 4000 rokmi. Spôsob akým vznikol Mumio nie je známy. Najnovšie teórie však predpokladajú, že sú to organické pozostatky fauny a flóry, ktoré sa navzájom v priebehu procesu trvajúceho tisíce rokov premiešali a spojili s anorganickými skalnými minerálmi, niečo ako nafta. Náleziská Mumia sa nachádzajú vysoko v horách Strednej Ázie na výbežkoch Himaláji, Pamíru, Altaji ako aj v niektorých regiónoch južného Kazachstanu. Všetky náleziská majú spoločné to, že sú vystavené dlhodobému a intenzívnemu slnečnému svitu a čistému vzduchu. Mumio sa zbiera v jaskyniach a skalnatých trhlinách, vo forme pórovitej horniny v ťažko dostupných terénoch vo výškach nad 1000 m. V Tibete bolo dokonca Mumio nájdené v nadmorskej výške až 5000 m.

Lekári a vedci dokázali, že Mumio pôsobí na organizmus veľmi blahodárne, pretože má silné protizápalové a bakteriocidné účinky a ďalej urýchľuje regeneráciu poškodených tkanív. Vzhľadom k tomu bolo oficiálne povolené jeho použitie v lekárskej praxi v Rusku a v mnohých krajinách bývalého Sovietske zväzu.

Mumio a jeho liečivé účinky:

  • pozitívny vplyv na metabolické procesy v organizme
  • protizápalové, biostimulačné a antioxidačné,
  • urýchľuje regeneráciu poškodených tkanív a kostí,
  • dopĺňa deficit vitamínov a minerálov v organizme (zabraňuje rozvoju osteoporózy).

Mumio – klik na obrázok

Je ľahko rozpustný vo vode, má výrazne horkú chuť a zvláštnu vôňu.

Mumio pri liečbe mnohých chorôb:

Ďalšie benefity užívania Mumia:

  • zvyšuje telesný a duševný výkon, dodáva energiu, zvyšuje potenciu,
  • pomáha organizmu prekonávať záťaž,
  • zvyšuje odolnosť proti bakteriálnym a vírusovým infekciám, ničí stafylokoky, streptokoky a iné,  choroboplodné baktérie,
  • spomaľuje proces starnutia, zvyšuje mentálne schopnosti (anti-oxidačné účinky)
  • odstraňuje negatívne následky po ožarovaní, chemoterapii a užívaní liekov,
  • znižuje svrbenie po hmyzom bodnutí,
  • pomáha pri bolestiach zubov, hlavy,
  • posilňuje organizmus po operáciách,
  • podporuje vylučovanie škodlivých chemických zlúčenín a ťažkých kovov z  tela,
  • u žien podporuje správny vývoj plodu.

Použitie Mumia:

1) Vnútorne: Odporúča sa užívať 0,2 g Mumia (1 tabl.) Denne, najlepšie ráno na lačný žalúdok (jesť až ½ hodiny po užití), alebo večer pred spaním (4 hodiny po jedle), po dobu asi 30 dní. Pokračovať po 10 dennej prestávke.
2) Vonkajšie: mazaním, potieraním, kvapkaním preparátu rozpusteného v šťave, olejoch, liehu, pridaním do masti

Zloženie Mumia:

26 stopových prvkov, 10 oxidov kovov, 6 aminokyselín, steroidy, fosfolipidy, rad vitamínov, éterické oleje.

1) Organické zložky: rad aminokyselín, včelí jed (posilňuje nervový, imunitný, hormonálny a obehový systém, zvyšuje srdcový výkon – nevyvoláva alergické reakcie), vitamíny zo skupiny B (B1, B12), éterické oleje (mäta, materina dúška), provitamín D, organické kyseliny a iné látky živočíšneho pôvodu

2) Anorganické zložky: makroprvky (vápnik, fosfor, sodík, horčík, draslík …), stopové prvky (železo, meď, kobalt, mangán, selén, zinok, molybdén …).

Užívanie Mumia pri rôznych zdravotných ťažkostiachmountains

Posilňujúca kúra

Odporúča sa užívať 0,2 g Mumia (1 kapsula) denne, najlepšie ráno na lačný žalúdok alebo večer pred spaním, po dobu asi 25 dní. Posilňujúca kúra pozitívne pôsobí na zosilnenie kostí, zlepšuje srdcovú činnosť, dopĺňa nedostatok vitamínov a minerálov potrebných pre organizmus. Je veľmi vhodná pre staršie osoby, ktorým pomáha udržať si dobrú kondíciu. Športovci a ľudia, ktorí podávajú veľké fyzické výkony, môžu odporúčanú dávku zdvojnásobiť, tzn. 2krát denne po 0,2 g, čo pozitívne ovplyvní ich výkon.

Zlomeniny kostí

Profesor Šakirov odporúča používať Mumio vnútorne 1 krát denne na lačno (2 – 3 hodiny pred jedlom), rozpustené v tekutine alebo na sucho. Denná dávka pre dospelého 0,15 – 0,2 g, pre deti polovica tejto dávky. Liečebná kúra trvá 10 dní, neskôr sa odporúča 5-10 dňový prestávka, a následne sa cyklus opakuje až do okamihu vyliečenia.

Rany, pomliaždeniny, vykĺbenie, natiahnutie väzov

Odporúčaná dávka 0,2 g Mumia na noc, oblklady 3 % roztokom (0,6 g Mumia na 2 lyžičky stolové prevarenej vody).

Hnisavé rany, vredy

Odporúčaná dávka 0,2 g Mumia na noc, obklady 3 – 10% roztokom (0,6 – 2 g Mumia na 2 lyžičky prevarenej vody). Môže sa objaviť pocit ľahkého pálenia. Mumio ničia mikróby (stafylokoky), tyčinkové baktérie, na ktoré nepôsobí penicilín. Hojení infikovaných rán sa skracuje až 1,5 krát.

Ekzém:

Odporúčajú sa obklady z 2 % roztoku (0,4 g Mumia na 2 lyžičky prevarenej vody), 2 – krát denne 20 – 30 minút. Pri chronických formách sa odporúča doplnkové mazanie masťou a prídavkom Mumia v priebehu dňa a noci. Vnútorne užívať 0, 2 g denne, najlepšie v zmesi s rakytníkovým olejom asi po dobu 25 dní, po 10 dňovej prestávke opakovať. Zápalové zmeny by mali ustúpiť po 2 – 4 dňoch, svrbenie po 3 – 5 dňoch.

Popáleniny a zápaly

Používa sa 1 – 2 % roztok (0,2-0,4 Mumia na 2 lyžičky prevarenej vody) priamo na rany, doplnkovo ​​0,2 g 2krát denne, tzn.0,4 g na deň. Liečebná kúra by mala trvať 10 dní, nasleduje 5 dňová prestávka a ďalšia kúra.

Priedušková astma – záducha

Mumio podporuje liečbu astmy. Doporučuje sa inhalácia 7 % roztokom (7 g mumia na 10 lyžičiek vody). Doplnkovo možno piť 7 % roztok po 1 lyžičke do čaju v priebehu asi 10 dní. Liečebnú kúru podporuje zapíjanie Mumia teplým mliekom.

Zápal pľúc

Odporúča sa inhalácia 7 % roztokom raz denne a doplnkové pitie 0,2 g na noc.

Upozornenie: V čase liečby preparátom Mumia sa neodporúča pitie alkoholických nápojov.

Viac o Mumiu si môžete prečítať:

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
12 803 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme