DMSO – Skutočne zázračný roztok na viac ako 300 chorôb

DMSO tlumí bolest, nakolik blokuje přenos signálů nervovými vlákny. DMSO zmírňuje zánět a otok snížením zánětlivých chemických látek. DMSO zlepšuje prokrvení oblastí zranění rozšířením cév, zvýšením dodávky kyslíku a omezením lepivosti krevních destiček. Je jedním z nejúčinnějších požíračů volných radikálů známých lidstvu, jestli ne nejúčinnější. Těmito mechanismy DMSO podporuje hojení.

Co to je DMSO

V roce 1866 ruský vědec Alexander Saytzeff izoloval velmi zajímavou a zvláštní chemickou sloučeninu. Byly to krystalky, bez zápachu, netoxické a měli chuť po česneku, když byly ochutnány. V tét době neměl Saytzeff žádnou možnost předpovědět, že jeho objev bude vysoce kontroverzní po celou medicínskou historii, jež bude testován v tisících studií, poskytující zázračnou úlevu pro nespočet pacientů.
Nyní hovořím o dimetil sulfoxidu (DMSO), organické sirné směsi, jež byla užívána pouze jako průmyslové rozpouštědlo, to znamená, až do jeho medicínských vlastností, jež byli objeveni roku 1963 výzkumným týmem vedeným Stanley W. Jacobem, MD.

DMSO je vedlejší produkt sulfátového rozvlákňování („sulfátový proces“) který převádí dřevo na celulózu obsahující téměř čistá celulózová vlákna. Jako průmyslový, tak to může znít, proces jednoduše znamená ošetření dřevní štěpky se směsí hydroxidu sodného a sulfidu sodného, známého jako bílý louh, prolomení vazeb, jež spojují lignin s celulózou.

DMSO je účinný jako lék proti bolesti, popáleniny, akné, artritidu, mentální retardace, mrtvice, amyloidózy, poranění hlavy, sklerodermie, zklidňuje bolest zubů, zmírňuje bolesti hlavy, hemoroidy, svalové napětí, zabraňuje ochrnutí z poranění míchy, změkčuje zjizvené tkáně.

Ve skutečnosti, je to užitečné ve více než 300 onemocnění a je bezpečné.

Poznámka redakcie EZOpress:

dmso-farmaceuticka-kvalita-99,9-100ml-sklo-pipeta-woldohealth

DMSO
klik na obrázok

V obchode BIOpotraviny RAJ nájdete DMSO rôznej kvality. Japonský výrobca, ktorý je jedným z najväčších producentov najčistejšieho a najlacnejšieho DMSO na svete (minimálne 99,9%), balí DMSO do plastových barelov. U nás sa to prebaľuje do menších sklenených fliaš. DMSO sa neupravuje na lekárenskú kvalitu (ako si mnohí myslia), … rozdiel nie je v kvalite, ani čistote vyrobenej suroviny. Niektorí distribútori si dali urobiť analýzu čistoty aj po ročnom uskladnení v certifikovaných plastových obaloch a zistili, že takéto DMSO časom môže absorbovať čiastočky plastu z obalového materiálu. DMSO od iného výrobcu, prepravované  v kovových bareloch a následne plnené do skla si však zachováva deklarovanú čistotu. Takými sú napríklad Carino, alebo WoldoHealth. Táto certifikácia podľa európskej normy (Pharma. Qualität EÚ- Norm) na udelenie farmaceutickej kvality v čistote 99,9% je finančne náročná, čo sa odzrkadľuje aj na cene výsledného produktu.
Aj laicky uvažujúci človek sa dovtípi, že bazírovanie na čistote 99,99% nemá význam. DMSO je chemická látka, ktorá dostane VŠETKO hlboko pod pokožku, to znamená, že väčšinou sa nikto tak dokonale nedokáže umyť, aby spolu s DMSO nevstrebal pod pokožku OVEĽA VIAC nečistôt ako 0,09%. Môžu to byť metabolity baktérií nachádzajúce sa na povrchu tela aj po dôkladnom drhnutí pokožky, ba čo horšie, zbytky po mydle, šampóne, … s ktorým sa človek predtým umýval, alebo pozostatok nejakého krému s ktorým sa natieral, alebo špina z rúk, alebo tampónov, ktorými sa DMSO nanáša, … z uteráku, ktorým sa človek utrel, či čistiaceho prostriedku v ktorom bol praný, alebo len „obyčajný“ chlór, či chlórované deriváty, ktoré sa vo vode v oveľa vyššom % nachádzajú…

Terapeutické vlastnosti DMSO

DMSO také proniká kůží a snadno proniká hematoencefalitickou bariérou, pronikající tkáněmi, a vstupující do krevního řečiště. Kromě toho, DMSO chrání buňky před mechanickým poškozením a je potřeba méně k dosažení výsledků. Jak plyne čas tak na rozdíl od většiny léčiv, které vyžadují zvýšené dávky. Má tišící účinek na centrální nervový systém a týká se to všech částí těla, když je absorbováno skrze kůži, včetně mozku. To znamená, že DMSO aplikováno na jednu oblast vede často k úlevě od bolesti v nějakém jiném místě, kvůli systémovému účinku.

Chová se jako nosič dalších substancí nebo léčiv, a také zesiluje jejich účinek. Ve skutečnosti, určitá léčiva rozpuštěná v DMSO, jako kortikoidy, antibiotika a inzulín, mohou být použity v nižších dávkách než obvykle bez snížení jejich terapeutického účinku a dále, jejich nežádoucí vedlejší účinky jsou velmi sníženy. Léčiva jsou také schopna projít skrze hematoencefalitickou bariéru, která je obvykle nepropustná.

DMSO podporuje vylučování moči a svalové uvolnění. Posiluje imunitní systém, zvyšuje tvorbu bílých krvinek a makrofágů, jež ničí cizí materál a patogeny v těle. Má také antibakteriální, antivirotické a protiplísňové vlastnosti. DMSO také zvyšuje propustnost buněčných membrán, což umožňuje vyplavování toxinů z buňky.

DMSO má radio ochranné vlastnosti proti smrtícím a mutagením účinkům rentgenového záření v buňkách, buněčných systémech a celých zvířat. Má také kryoprotektivní vlastnosti, to znamená, že je schopno chránit proti poškození mrazem.

Aplikování DMSO

Obecně je DMSO aplikováno na kůži jako gel, krém, nebo tekutina. Přípravek může být užíván ústy, intravenózní injekcí, v mnoha případech společně s dalšími léky. Také bylo podáno subkutánně (podkožně), intramuskulárně (do svalu), intraperitoneálně (do břišní dutiny), intratekálně (do mozkových plen), inhalací, kapáním do očí, na sliznice a do močového měchýře. Intenzita a dávkování se velmi liší.

Pokud právě řešíte bolest nebo zranění, použijte lokální aplikaci. Nepijte to. Pití je na vážnou detoxifikaci a další vnitřní náležitosti. Pokud používáte růží ovoněný DMSO krém, je pravděpodobné, že nikdo neucítí česnekový zápach DMSO.

Využitelnost DMSO při různých problémech

  1. Mrtvice: Podáno brzy po mrtvici, DMSO může rozpustit sraženinu, která způsobuje mrtvici, obnoví krevní oběh a zabrání paralýze. Jakmile se DMSO dostane do těla, buď to namazáním na kůži, podáno intravenózně, nebo ústy, DMSO prostupuje tělo a prostupuje hematoencefalitickou bariérou, takže i ústní podání může zlepšit krevní oběh. Ideálně by to mělo být intravenózně.
  2. Bolesti hlavy: DMSO je vysoce účinné při cévních bolestech hlavy a svalovém napětí, které tak často jde s bolestí hlavy. Může být užito v oblastech, jako jsou vlasová pokožka a v blízkosti očí. 90% roztok je účinnější.
  3. Křečové žíly a tromboflebitida: Zevně DMSO může bělit teleangiektázii, malé krevní cévy blízko pod povrchem kůže. Také může snížit velikost křečových žil na nohách a zánět, jež je provází, spolu s úlevou od nepohodlných křečí.
  4. Oční problémy: Jedna kapka 25% roztoku DMSO (zředěna ve sterilním fyziologickém roztoku nebo slaném roztoku) jednou nebo dvakrát denně je vhodná na oční problémy, včetně šedého zákalu a glaukomu (zeleného zákalu).
  5. Iné problémy: DMSO je vhodné aj na iné problémy napr.: Artritida, podvrtnutí, námaha, urogenitální onemocnění, duševní poruchy, podiatrie, keloidy, jizvy, spáleniny, modřiny, infekce, angina pectoris, srdeční záchvat (infarkt), poranění mozku a míchy.

telo-lekárstvo-zdravie-koleno-2703403_1920-freepixabay

Řešení problémů

Pouze čištěné a řádně zředěné DMSO by se mělo používat. Pokud ředíte čisté DMSO, vždy to dělejte do destilované vody. Pokud je aplikováno, místo na kůži stejně tak ruce by měli být důkladně čisté před aplikací. Toto je nanejvýš důležité, protože DMSO vlastnosti umožňují nečistotám být vstřebány skrze kůži a transportovány do krevního řečiště.

DMSO je známo jako jeden z nejméně toxických látek v biologii  a tak jakékoliv závažné nežádoucí účinky by měli pocházet z potenciálních kontaminujích léků, které DMSO vnese do těla. Stojí za to znovu opakovat, DMSO a jakákoliv látka rozpuštěná v něm bude pronikat kůží, krevní mozkovou bariérou a jinými částmi těla velmi rychle.

Pamatuj také, že DMSO zvyšuje účinek léků, jako jsou léky na chudokrevnost, steroidy, léky na srdce, sedativa atd. 

Zdroj: www.zdravi-az.cz
Tu nájdete článok z ktorého je urobený preklad: www.health-matrix.net

DMSO – PŘÍRUČKA / NÁVOD K POUŽITÍ
skryté / utajované poznatky o léčení přírodní cestou

kniha DMSO prirucka

kniha DMSO – klik na obrázok

Jedná se o jednu z nejúspěšnějších knih se zaměřením na zdraví. Za vše mluví dva krátké výňatky z této knihy, ve které najdete veškeré cenné informace o DMSO, tedy popis chemických a fyzikálních vlastností této látky, výsledky vědeckých studií, podrobné návody a praktické rady i konkrétní případy pacientů, kterým použití DMSO přímo neuvěřitelným způsobem pomohlo.

DMSO (dimethylsulfoxid) je čirá tekutina, která se získává ze dřeva. Poté, co bylo DMSO roky „střeženo“ odborníky a alternativními lékaři, zažívá nyní návrat jako volně dostupné léčivo. Postupně vešlo ve známost, že je to rychle působící a přitom velice dobře snášený prostředek pro léčení akutních zánětlivých onemocnění a traumat. Potlačuje záněty, rychle mírní bolesti, způsobuje rychlou absorpci otoků nebo krevních podlitin a podporuje hojení ran. Proto bývá s oblibou často používán při zraněních sportovců, při potížích v ramenou a pažích, revmatických a degenerativních onemocněních (včetně potíží s meziobratlovými ploténkami) a při neuralgii.

Avšak DMSO umí daleko více – to nezjistili jen plastičtí chirurgové, traumatologové, sportovní lékaři nebo veterináři, ale i mnoho lidí, kteří trpěli chronickými potížemi a hledali alternativní způsob léčby. DMSO je velice mnohostranný základní prostředek umožňující jednat samostatně a přitom nezažívat mnohočetné vedlejší účinky standardních terapií školní medicíny.

Pro mnoho hledajících však zůstává problémem bezpečné zacházení s touto tekutinou a také to, jak ji správně používat. Stručně řečeno, chyběl konkrétní návod praktického použití DMSO. Proto vznikla tato kniha: jako dílo orientované na praktické použití DMSO, jež má sloužit nejen těm, kteří se chtějí léčit sami, ale i lékařům a terapeutům.

Následující seznam dosud popsaných farmakologických vlastností není nijak uspořádaný či seřazený podle nějakého pravidla a nenárokuje si právo na úplnost informací.

Jak DMSO působí:

  • aktivuje membrány, prochází membránami biologických systémů;
  • potlačuje záněty;
  • potlačuje bolest, působí jako analgetikum;
  • zabraňuje růstu bakterií;
  • odvodňuje, kromě jiného tedy zmenšuje otoky;
  • moduluje (pozitivně formuje) a zesiluje účinek jiných léků;
  • zamezuje chorobné tvorbě vaziva – je antifibroplastický, uvolňuje vazivovou tkáň;
  • podporuje průnik jiných látek, působí jako nosič;
  • potlačuje enzym acetylcholinesterázu způsobující degradaci neurotransmiteru acetylcholinu;
  • uklidňuje a podporuje koncentraci;
  • podporuje imunitu – podporuje vznik obranných buněk;
  • rozšiřuje cévy;
  • blokuje tok kalcia – zlepšuje výkon srdce a zvyšuje obsah srdečních komor;
  • chrání buňky, např. před mrazem, ozářením či mechanickým poškozením;
  • působí jako antioxidant – loví volné radikály;
  • uvolňuje svaly;
  • podporuje funkci buněk a jejich diferenciaci;
  • zmírňuje srážení krve, zmenšuje nakupení trombocytů;
  • upravuje krevní tuky;
  • chrání při potížích s prokrvením, při podchlazení a ozáření;
  • stabilizuje buněčné membrány, např. při ztrátě plazmy;
  • podporuje rychlé hojení ran;
  • vyhlazuje jizvy, podobně aktivní jako kolagenáza = rozkládá kolagen;
  • působí antiskleroticky;
  • prohlubuje sílu nádechu a výdechu;
  • moduluje (pozitivně formuje) cyklus buněk, jejich dělení i apoptózu (buněčnou smrt);
  • ovlivňuje propustnost tkání;
  • nahrazuje v buňce vodu;
  • působí antianemicky, tedy proti chudokrevnosti.

Vím, že se to zdá skoro neuvěřitelné, ale všechny vyjmenované vlastnosti mají základ v molekulární struktuře DMSO. Mohu to ze své zkušenosti a ze zkušenosti svých přátel a známých, kterým jsem užívání DMSO v souladu s návody v knize doporučila, potvrdit.
Stravuji se samozřejmě podle principů olejovo-bílkovinové stravy paní Dr. Johanny Budwig a sama na sobě vnímám, jak velice je kombinace tohoto způsobu stravování a DMSO tělu i psychice prospěšná. Platí to samozřejmě i pro onkologické pacienty. Tomuto onemocnění v souvislosti s použitím DMSO je v knize věnována celá jedna kapitola.

Než začnete DMSO používat, přečtěte si pozorně celou knihu, hlavně návod, jak s DMSO zacházet. Je to velice bezpečná látka (např. kofein, nikotin, sůl, ibuprofen nebo kyselina acetylsalicylová jsou až sto- a vícenásobně nebezpečnější!), ale určitá pravidla je nutno – ostatně jako u všech terapeutických látek – dodržovat.

Mgr. Helena Cmurová – překladatelka knihy, terapeutka

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
37 861 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme