Multifunkčné šampóny od Energy

Tak ako mydlá, aj šampóny sú už mnoho rokov súčasťou našej civilizácie. Keď sa pozrieme hlbšie do histórie, v starovekom Egypte to vyriešili. Ľudia, najmä teda šľachta, nosili vyholené hlavy. Viete prečo? Z dôvodu hygieny! Bol to totiž najľahší spôsob, ako sa zbaviť vší a nečistôt. Aby však ľudia nechodili na verejnosti bez vlasov, boli obľúbené parochne. Z tejto doby pochádzajú aj hrebene z dreva a kostí, ktoré plnili predovšetkým odvšivovaciu funkciu.

NA ZAČIATKU BOLO MYDLO

umyvanie-hlavy-sampon

Free photo www.pixabay.com

Napadlo vám niekedy zamyslieť sa, odkiaľ pochádza slovo “šampón”? Pôvod nájdeme v anglo-indickom výraze “champo”, čo je výraz pre škriabanie a masírovanie. A toto slovo sa zasa odvodzuje od “champa”, odkazujúceho na rastlinu Michelia champaca, ktorá sa odpradávna používala na umývanie vlasov práve vďaka svojej schopnosti posilňovať vlasy.

Vlasová hygiena sa, samozrejme, vyvíjala krôčik po krôčiku. A na začiatku zasa nájdeme mydlo! Na umývanie vlasov sa dlhé stáročia používalo mydlo a voda, ale výsledok nebol vždy vábny, lebo mydlo sa z vlasov zle umývalo. Tak začali ľudia vymýšľať rôzne inovácie. Napríklad sa do mydiel pri ich varení pridávali bylinky, ktoré mali vlasom dodať lesk a vôňu. V roku 1904 vynašiel nemecký drogista Hans Schwarzkopf práškový šampón. Tekutý šampón tak, ako ho poznáme dnes, uvidel svetlo sveta v roku 1927. Naozajstný rozmach vo vlasovej kozmetike prišiel však až po 2. svetovej vojne.

VŠESTRANNÁ PÄŤKA

sampony-energy-pentagram

Pre viac info o šampónoch
klik na obrázok

To je cesta, že? Keď sa teraz pozrieme, čo krásne nám prináša Pentagram® šampónov Energy, nestačíme sa čudovať. Koľko jemnosti, hebkosti, energie a sily je v jednej fľaštičke! A ešte k tomu univerzálne použitie od hlavy až po päty.

Mojím najobľúbenejším šampónom je Droserin. A viete prečo? Používam ho ako 3 v 1 – šampón na vlasy, na telo a ako odličovač. Odporúčam vyskúšať. Jeho príjemná, vláčna konzistencia je balzamom pre pokožku. Zároveň sa vysporiada s pochybnosťami o sebe, o všetkom, čo v živote robím, kam idem a že to všetko má nejaký zmysel.

Na druhom mieste mám Protektin – jednak som zvyknutá farbiť si vlasy, takže podporím detoxikáciu tela, a potom je príjemné využiť ho v hektických situáciách, pretože pracuje so stresom a preťažením. Všetci vieme, že na hlave sa nám najviac manifestuje meridián žlčníka. Po šampóne Protektin siahneme najmä vtedy, ak máme migrény či ťažkosti s trávením – fyzicky i psychicky.

Šampón Artrin využijú všetci, ktorí majú suché a lámavé vlasy, podľa mňa si poradí aj s tvrdými vlasmi. Vytvorí totiž hustú vyživujúcu a zmäkčujúcu penu. Ja ho milujem na telo. Dodáva aj silu, odvahu a podporí odpočinok. Na jemné vlasy je vhodnejší spomínaný Droserin.

Šampón Cytovital sa mi osvedčil na objem vlasov striedavo v kombinácii so šampónom Protektin a pri svrbiacej pokožke hlavy. Ocenia ho ženy v tehotenstve, po pôrode a ženy, ktoré majú oslabený stred tela a trpia celulitídou. Rýchlo pomáha stabilizovať organizmus.

Šampón Ruticelit zbavuje vlasy a pokožku hlavy všetkého “ťažkého” – ťarchy života, pocitu neradosti a aj lupín, ktoré nás môžu potrápiť. V tomto prípade by som doplnila aj silnejší variant – šampón Cytosan.

Unikátny systém Regenerácie v Pentagrame® nám poskytuje veľké množstvo prípravkov na vonkajšiu regeneráciu, ktorými môžeme podporiť a urýchliť cestu k vnútornej a vonkajšej harmónii. Či už ide o mydlá alebo šampóny, ide o neobyčajné bioinformačné prípravky, ktoré si zaslúžia našu pozornosť. A mnohí z nás sme sa už o tom mnohokrát presvedčili.

Autor: MARCELA ŠŤASTNÁ

Momentálne v ponuke:

Šampón Protektin

  • rýchlo mastnejúce vlasy
  • vypadávanie vlasov
  • tvorba lupín
  • farbené či odfarbované vlasy

Šampón Ruticelit

  • slabé vlasy
  • zlá vlasová výživa
  • tvorba lupín

Šampón Artrin

  • suché a lámavé vlasy
  • tvorba šedín
  • znížený rast vlasov

Šampón Cytosan

  • kožné problémy vo vlasovej pokožke
  • mastné a jemné vlasy
  • zlá vlasová výživa

Nutritive balsam

  • ľahké rozčesávanie
  • zvýšenie lesku
  • znížene lámavosti
  • zdravý rast vlasov
  • výživa vlasovej cibuľky

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
2 317 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme