Bylinka nesmrteľnosti – unikátny recept na dlhovekosť

Ženšen päťlistý – jiaogulan – bylina nesmrteľnosti

Jiaogulan je považovaná za najzdravšiu a najliečivejšiu bylinu sveta. Kvôli jej vysokým liečivým účinkom je zaradená medzi výživové doplnky. Obsahuje 82 rôznych saponínov. Saponíny sú unikátne látky s jedinečnými liečivými účinkami, ktoré sú obsiahnuté spravidla v rastlinách.

ženšen päťlistý

Zdroj: zensen-patlisty.blogspot.sk

  • adaptogénne a antioxidačné účinky
  • posilňovanie imunity a nervového systému
  • rast životnej energie / odolnosti / vytrvalosti
  • stimulácia funkcie pečene
  • regulácia cholesterolu, cukru a krvného tlaku
  • zlepšovanie cirkulácie krvi
  • upokojujúci efekt a uvoľnenie od kŕčov

Dr. Takemoto zistil že Jiaogulan obsahuje 4 saponíny totožné s tými, ktoré obsahuje Ženšen a tiež obsahuje 17 ďalších saponínov ktoré sú im podobné. Počas ďalších 10 rokov výskumu on a jeho tým objavili a pomenovali 82 rôznych saponínov!!! pričom ženšen ich obsahuje len 28. Saponíny sú unikátne látky s jedinečnými vlastnosťami, sú obsiahnuté spravidla v rastlinách ale boli objavené aj v živočíšnej ríši, napr. v hadom jede, v morskej hviezdici a pod.

doctor2

Po svojich vzrušujúcich objavoch sa Dr. Takemoto pustil do nových objavov obrovského potenciálu tejto zázračnej rastliny. Počas laboratórnych výskumov v osemdesiatych rokoch Dr. Takemoto so svojim týmom vykonali viacero experimentov ktoré postupne odhaľovali úžasné liečivé účinky Jiaogulanu. Testy dokázali že Jiaogulan pôsobí na zvýšenie sily, aktivity, zlepšuje výdrž a koncentráciu.

Účinky látok obsiahnutých v jiaogulanu boli podrobené vedeckým testom a zistilo sa mnoho prospešných účinkov na ľudský organizmus.

Je zaraďovaný medzi tzv. antioxidanty, adaptogény, antistresorov alebo harmonizátormi (priaznivo ovplyvňuje funkcie celého organizmu). Kladne ovplyvňuje trávenie, imunitný systém, znižuje cholesterol, lieči nespavosť, zlepšuje funkciu pečene a obličiek, znižuje hladinu cukru v krvi. Pozoruhodná je aj schopnosť regulovať krvný tlak, kedy nízky zvyšuje a vysoký naopak znižuje. Používa sa tiež ako prevencia proti infekčnej žltačke, rakovine, mŕtvici a infarktu, posilňuje imunitný systém, U osôb, ktoré užívajú jiaogulan bola pozorovaná lepšia fyzická kondícia, vytrvalosť a reakčná rýchlosť. Lístky (1g sušených lístkov, tj približne kávová lyžička) je doporučené lúhovať po dobu 3 minút vo vriacej vode (šálka 2,5 dcl) a konzumovať takto vzniknutý výluh.Doporučená maximálna dávka sú štyri šálky. Čerstvé mladé výhonky možno aj nasekať nadrobno do zeleninových šalátov. Neboli zistené žiadne nepriaznivé vedľajšie účinky spôsobené užívaním tejto byliny.

Adaptogén:
Jiaogulan reguluje nervový systém. Pôsobí dvojfázovo na funkciu mozgu, povzbudzujúco alebo upokojujúco v závislosti na potrebe, rovnako ako pri usmerňovaní hormonálnych funkcií pri ženách a mužoch. Zdravotné benefity týchto fyziologických účinkov hrajú hlavnú úlohu pri schopnosti organizmu odolať stresu a psychickej záťaži. Klinické štúdie ukázali , že až v 95% prípadov pomohol proti nespavosti.

Krvný tlak:
Rastlina bola široko skúmaná za jej priaznivé pôsobenie na krvný tlak. Aj keď presný mechanizmus tejto vlastnosti sa ešte stále skúma, štúdie ukázali, že až v 82% prípadov došlo k upraveniu krvného tlaku.

Cholesterol:
Klinické štúdie dokázali, že napomáha regulovať hladinu cholesterolu LDL (zlý cholesterol) a HDL (dobrý cholesterol, ktorý pomáha metabolizovať cholesterol z artérií) v krvi. Taktiež spomaľuje agregáciu krvných doštičiek.

Cukrovka:
Reguluje hladinu cukru v krvi. Takmer u všetkých pacientov s diagnózou Diabetes mellitus sa ukázalo zlepšenie ich stavu.

Srdce:
Výsledky z ľudských štúdií potvrdili, že táto liečivá rastlina môže zosilniť kontrakciu srdcového svalu a ejekčnú frakciu srdca. Iné štúdie ukázali, že saponíny zvyšujú silu a odolnosť v ľudskom tele. Vzhľadom na tieto skutočnosti, jiaogulan sa stáva perfektnou bylinou pre každého kto chce zlepšiť svoje výkony v športe.

PečeňHepatitída B:
Pozitívne vlastnosti boli dokázané aj pri chorobách pečene a pri hepatitíde B. Klinické štúdie potvrdili aj schopnosť zlepšovať ochranu pečene pred toxickými látkami ako napríklad tetrachlórmetán. Zlepšenie sa prejavilo v 89% prípadov.

Imunita:
Táto liečivá rastlina taktiež demonštrovala svoje schopnosti pre podporu imunitného systému. Klinické štúdie dokázali aj jeho silné imunomodulačné vlastnosti. Zvyšuje množstvo bielych krviniek, fagocytov a sérového IGG. A práve preto je vhodný pre pacientov po chemoterapii a ožarovaní. Táto bylina taktiež upravuje formovanie lymfocytov a zvyšuje ich aktivitu. Bolo tiež zistené výrazné zvýšenie aktivity NK (natural killer cells – druh cytotoxických lymfocytov, ktoré sú hlavnou súčasťou imunitného systému – pôsobia v tele zabíjaním rakovinových buniek a vírusov) u pacientov s rakovinou.

Vylučovací systém:
Pôsobí pozitívne na vylučovací systém (močové cesty, močový mechúr, obličky). Má močopudný účinok.

Bronchitída:
Štúdia 86 prípadov chronickej bronchitídy vykázala efektivitu pri užívaní tejto byliny až na úrovni 93%. V ďalšej štúdii na 96 pacientoch bola efektivita na úrovni 92%.

Pestovanie

Jiaogulan rastie ako liana, takže ju môžete pestovať aj doma, neposkytne Vám však listy celoročne. Do kvetináča je vhodné umiestniť oporu alebo ju zasadiť do závesného kvetináča, potom bude vytvárať pekné previsy. Odporúčame ju pestovať ako prenosnú rastlinu. Údajne je mrazuvzdorná až do -15 ° C ale silnejšie mrazy ju môžu uškodiť. Darí sa jej na slnku, v polotieni, v dobrej humózna vlhkej zemine.

Cez zimu môžu odumrieť výhony a rastlina prezimuje v koreňoch a na jar zase obrastie. V takom prípade obmedzíme zálievku, zeminu udržujeme len mierne vlhkú.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
4 148 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme