Investujete do svojho zdravia dosť, alebo sa spoliehate na to, že Vás niekto uzdraví?

Odkedy zaviedli poisťovne, tak mnohí ľudia zverujú svoje zdravie do rúk cudzím ľuďom.

Ale nájdu sa aj takí, ktorí robia maximum pre svoje zdravie. Ale je to naozaj tak, alebo si to len myslia? Ku mne dennodenne prichádzajú klienti, ktorí okrem iného tvrdia, že sa zdravo stravujú. Po položení niekoľkých otázok však zisťujem, že to čo vkladajú do úst ich neuzdravuje, ale práve naopak. A kde sú ešte ostatné, oveľa dôležitejšie faktory na udržanie zdravia a vitality.

Jakab István

Jakab István – VNTV

Čo je teda nevyhnutné pre to, aby sme boli zdraví? Opýtali sme sa jednu z najznámejších osobností z oblasti naturálnej medicíny v Maďarsku, Jakab Istvána, vedúceho VIVA NATURA TELEVÍZIÓ v Budapešti, ktorý sa pred 21 rokmi rozhodol, že svoj život bude žiť ináč.

Ste známy výrokom, že človek, ktorý chce byť zdravý, musí investovať do svojho zdravia. Akých oblastí sa to týka?

Zdravie má 3 piliere. 

Zachovať si harmóniu ducha, tela a duše.

V každodennom živote je úloha pomerne jednoduchšia – treba dosiahnuť:

– aby ste nebrali žiadne lieky,
– aby ste boli zodpovední za každý kúsok jedla a pitia, ktorý zjete a vypijete,
– aby ste denne najmenej 15 minút športovali,
– aby ste mentálne dokázali relaxovať, regenerovať sa,
– aby ste minimálne 10 minút, najlepšie pol hodinu denne meditovali,
– aby ste sa dokázali vyhnúť stresovým faktorom, ktoré prúdia z vášho prostredia, z médií i zo súkromia.

Musíte zistiť a pochopiť:

– čo je to vedomá existencia – že môžete prevziať zodpovednosť za svoje myšlienky a činy,
– že zdrojom vášho zdravia i choroby ste jedine vy sami,
– že nemôžete preniesť zodpovednosť na lekára alebo rodinu, pretože ste ochoreli,
– že len ten sa dokáže uzdraviť, ktorý aj urobí niečo pre svoje uzdravenie,
– že len tak sa môžete zotaviť z vážneho ochorenia, ak máte životný cieľ,
– že najefektívnejším liekom v živote je, ak dokážete lásku dať a prijať,
– že si treba užívať život v každom okamihu, byť vždy šťastný, aj keď slnko nesvieti, aj keď zateká, alebo práve vtedy, ak Vám oznamujú zlú správu.

V každom okamihu treba nájsť krásu a dobrotivosť, ktorá sa tu, na Zemi odráža hoci i z jediného kvetu. Človek je rovnako krásna časť prírody ako kvetina alebo krásny strom, vodopád alebo pestrofarebná lúka. Len si všimnite zázrak, pretože vy sami ste zázrak.

Ako teda integrovať do svojho života holistické myslenie?

Človek vedomý si neodopiera nič, čo slúži jeho rozvoju, zdraviu, jeho pohode. Zo všetkého, čo vyživuje telo, dušu i ducha, čerpá, prijme za svoju esenciu podstaty znalostí.

Čo to znamená?

Ako je vyššie uvedené, vedome sa stravuje, zodpovedne prijíma každé sústo jedla, dúšok pitia, čo dá do úst, preberá zodpovednosť za každú myšlienku, ktorú cez médiá, priateľov či známych vpustí do svojej mysle, preberá zodpovednosť za každé slovo i myšlienku, ktoré vysloví alebo čo robí. Množstvo vedomostí preťažuje našu myseľ do takej miery, že v nás vládne chaos. Jedným z príznakov tohto chaosu je neistota a nerozhodnosť v našich životoch.

Ako môžeme znovu získať prítomnosť v každodennom živote a skutočne aplikovať slobodnú vôľu, a nie len prijímať vzory, schémy rodinných a mocenských štruktúr?

Táto úloha je veľmi ťažká, pretože počas evolúcie a vývoja získaný hardver, ktorý charakterizuje človeka, je pripravený na oveľa menej informácií, na menej verbálnych znalostí, a bude potrebovať oveľa viac pohybu a spätosť s prírodou, aká sa mu dnes poskytuje.

Čo sa stane, ak si neuvedomíme, že nekráčame správnym smerom?

Homo elektrikus-ovi sa zmrštia končatiny, pretože ich čoraz menej využíva, hlava bude čoraz väčšia v dôsledku veľkého množstva uložených informácií, oči sa budú chrániť pred obrovským žiarením, ktoré vyžarujú monitory a obrazovky. Ústa a zuby sa stiahnu späť do konštrukcie hlavy, pretože konzumované potraviny sú kašovité, rýchlo rozpustné a takmer bez potreby žuvania. Ak by sme túto víziu nakreslili na kus papiera, boli by sme prekvapení, lebo zmrštené telo, obrovská hlava, zväčšené oči a stiahnutá čeľusť by jasne pripomínali mimozemšťana.

Chceme takýto osud pre nás, alebo máme aj takú možnosť, aby sme sa mohli stať zdravou, šťastnou a pomocou nových poznatkov samostatnou osobnosťou?

Viac odpovedí ste sa mali možnosť dozvedieť na Zdravých vianočných trhoch v Košiciach od Jakab Istvána na prednáške dňa 16.12.2017 z ktorej bol urobený záznam, ktorý Vám prinášame:

S Jakab Istvánom sa zhováral Peter Tóth

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
2 930 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme