Liečivý čierny kúpeľ v pohodlí domova

V oblastiach, kde mladé hnedouhoľné ložisko vystupuje na povrch, je miestnym ľuďom známe ako tzv. čierne jazierko. Tam si ľudia odpradávna chodili zvlažovať svoje boľavé nohy. Dôvod pre tieto zázračné účinky týchto jazierok moderná veda už rozlúštila. Sú to humáty.

humaty-energy-pic

Humáty majú veľmi zložitú molekulárnu štruktúru. Vznikajú pozvoľným rozpadom organickej hmoty za prítomnosti kyslíka. V prírode sa huminové látky vyskytujú v rašeline, v rôznych bahnách, v černozemi a najviac v hnedom uhlí. V treťohorných pralesoch a močiaroch tak vznikla tá najúžasnejšia prírodná látka, ktorú dnes môžeme využívať pre zdravie človeka.

Zdravotné benefity humátov

Huminové látky celkovo podporujú regeneráciu tela. Pri zlej pohyblivosti majú kúpele s humátmi blahodárny vplyv na regeneráciu kĺbov, predovšetkým pri reumatizme, artrózach, pri bolestiach v krížoch a celej chrbtice. Tieto účinky sú v Balneole umocnené vybranými éterickými olejmi, ktoré pomáhajú väčšiemu prekrveniu pokožky a kĺbov. Prekrvené miesta sú lepšie zásobené živinami a kyslíkom, a tým dochádza k rýchlejšej regenerácii poškodených tkanív.

Kúpeľ uvoľňuje kŕče svalov a šliach, priaznivo účinkuje pri opuchoch dolných končatín a uvoľňuje lymfatický systém. Humáty majú silný regeneračný vplyv na zapálenú pokožku a priaznivo pôsobia i pri kožných chorobách ako sú rôzne druhy oparov, ekzémov a lupienky. Prispievajú k okysličeniu buniek a pôsobia ako antioxidant.

Vychytávajú tzv. voľné radikály, ktoré poškodzujú bunky a urýchľujú starnutie. Odborné výskumy naznačujú, že humáty môžu spomaľovať rast nádorov a pôsobia tiež protivírusovo, predovšetkým na herpes vírusy, ktoré sú v ľudskej populácii hojne rozšírené.

Samozrejme, aby ste si dopriali tak regeneračný kúpeľ, nie je vôbec potrebné ísť do sveta hľadať čierne jazierka, jednoducho stačí siahnuť po Balneole. Ten nie len, že obsahuje účinné humátové látky ale obsahuje aj výťažky z grepu, tuje, jalovca, gáfrovníka, litsey a styraxu. Okrem toho svojím zložení Balenol harmonizuje dráhu močového mechúra, ľadvín, sleziny, troch žiaričov, jinovú pojivovú, hrubého čreva, spojnicu tenkého čreva a ďalšie, čím pozitívne ovplyvňuje problémy, ktoré sa vzťahujú k týmto dráham.

Humátový regeneračný kúpeľ vďaka Balneolu 

balneol-original-procut-pic-energy

Viac info – klik na obrázok

Na ľudský organizmus pôsobí bioinformačný kúpeľ Balneol v niekoľkých úrovniach súčasne. Účinné látky ovplyvňujú priamo povrch kože a cez pľúca sa dostávajú priamo do krvi. Bioinformácie, ktoré sú obsiahnuté v Balneole zároveň harmonizujú jednotlivé orgány cez dokonalý systém reflexných zón a energetických dráh.

Okrem toho počas kúpeľa dochádza k výmene prvkov medzi telom a kúpeľom. Odpadové nasýtené prvky putujú z tela von a nenasýtené naopak vnikajú do tela. V Balneole je obsiahnutý predovšetkým draslík a viac ako 30 ďalších prvkov.

Vzhľadom k tomu, že Balneol obsahuje éterické oleje z rastlín, umožňuje súčasne využiť s balneoterapiou i účinky aromaterapie. Éterické oleje sa v teplej vode odparujú, pôsobia baktericídne a uľahčujú dýchanie. Cez pľúca sa ľahko dostávajú do krvného obehu, rýchlo ukľudňujú psychiku a navodzujú uvolnenie svalstva. Kúpeľ s humátmi a éterickými olejmi pôsobí na telo detoxikačne, rozprúdi krvný obeh a zmobilizuje imunitný systém. Éterické oleje bezprostredne ovplyvňujú látkovú výmenu a centrálnu nervovú sústavu. Aromatický kúpeľ dodá telu po prvotnej únave energiu a životnú sviežosť.

Balneoterapia s kúpeľom obsahujúcim humáty, pôsobí preventívne proti tvorbe zrastov a pozitívne ovplyvňuje vstrebávanie krvných podliatin a má veľmi dobrý vplyv na tlmenie rastu pliesní.

Tujový a gáfrový éterický olej priaznivo pôsobí aj pri astme.

Príprava domáceho čierneho jazierka

Bežný kúpeľ vo vani je vhodný pre zdravého človeka. Telo by malo byť ponorené až po krk a voda by nemala byť príliš horúca. Všeobecne sa odporúča teplota medzi 32° až 36° C. Kúpeľ nemá trvať príliš dlho, optimálne je 10 – 15, maximálne 20 minút, pretože taký kúpeľ je pre telo značne náročný.

Po kúpeli by mala nasledovať studená sprcha, ktorá mobilizuje obranné mechanizmy tela a samozrejme, je vhodné natrieť bolestivé miesta niektorým z regeneračných krémov Energy.

Artrin je vhodný pri kĺbových bolestiach, Droserin môžete použiť na oblasť krčnej chrbtice až po lopatky, Protektin na pokožku so sklonom k tvorbe vyrážok, Ruticelit pri cievnych a taktiež pri kĺbových problémoch. Cytovital je účinný pri celulitíde a pre spomalenie starnutia. 

Regeneračný kúpeľ opakujeme 1 – 3x týždenne alebo podľa potreby.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
1 123 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme