Kniha o globálnej lži – III – Kozmológia – vznik a vývoj Zeme

Predchádzajúca časť – II – Sfalšované a skutočné dejiny

Skôr ako otvoríme novú kapitolu, musíme si ozrejmiť ako je konštruovaná naša Terra na matke Gai. Lebo to každému napadne, kto trochu rozmýšľa. Kde je severný, kde južný pól? Na to sa treba opýtať tých, ktorí nám tu vládnu. Oni to veľmi dobre vedia. Inak by to asi nezobrazili dokonca na znaku OSN.

osn-plocha-zem

Pár základných informácií na zamyslenie nad témou plochej zeme:

SKUTOČNÝ TVAR ZEME

Ruský kozmonaut, veliteľ posádky ISS počas priameho televízneho mostu odpovedal v priamom prenose na rôzne otázky novinárov a redaktorov.
Na otázku „aký je skutočný tvar Zeme“ povedal veľmi závažnú pravdu. Možno len v návale emócií totiž potvrdil, „že to vlastne nevieme, lebo výška v ktorej sa so stanicou ISS pohybujeme, nám kozmonautom nedovoľuje vidieť dostatočne ďaleko“.
No je to logické, keď si údajnú letovú výšku okolo 400 km nanesieme v mierke kolmo na glóbus Zeme, ktorá má údajne priemer 12 600 km, potom sa nám zdá, že preslávený „kozmický“ let prebieha akoby po jej povrchu. Dosť slabé, či nie?…

Ale aby sme dali šancu každému, kto si to chce sám overiť, použijeme program Google Earth, nastavíme sa nad miesto ktoré každý dobre pozná, napríklad si vyberme Taliansku čižmu a poďme na udávané výškové maximum ISS, teda 420 km, nech dobre vidíme. Máme dajme tomu okienko na podlahe:

taliansko google earth

Čo teda vidíme?
Sklamanie… Vidíme len opätok a špičku Talianska.
Tak z toho neurobíme ani „glóbus“ Jadranu, nie to celej Zemegule…
Ako nám teda chlapci z NASA vedia urobiť ten úžasný dôkaz okrúhlej Zeme?
Nuž vpravo celkom hore v programe Google Earth aj my máme možnosť naklápať svetové strany a tiež naklopiť sa do horizontálnej polohy a keď sa len naklopíme nad povrch Zeme, získame efekt, akoby sme sa dívali z bočného okienka ISS:

guľatenie zeme podla NASA

Óóó, pozrime sa, ako sa nám Zem krásne zaguľacuje! A vidíme ponad Baltické more, obdivujeme Škandináviu, čo zodpovedá tvrdeniam kozmonautov keď údajne letia nad týmito miestami. Sme stále 420 km vysoko nad Južným Talianskom.
Všetko sedí, tak čo je? Kto by nás a prečo klamal? Len kľud!
Požičajme si teda funkciu „pravítko“ a zmerajme si nejakú pomerovú vzdialenosť na čižme Talianska: medzi strmeňom a špičkou je okolo 433 km. Buďme veľkorysí, nech je to merítko pre letovú výšku stanice ISS. Trocha viac nám nevadí…

No a teraz si nanesieme túto pomernú vzdialenosť na nejakom bočnom priemete, aj keď sa nám Google Earth búri a nechce nás do okrajových polôh akoby zámerne pustiť a preklápa nás kdekoľvek inde …
Ale skúsme aspoň približne:

No a teraz si vzdialenosť medzi strmeňom a špičkou Talianskej čižmy, teda asi 430 km nanesieme nad povrch Zeme, ako kolmicu smerujúcu od zemskej osi.
A poďme sa pozrieť, kam pri danom zakrivení Zeme môžeme dovidieť.
Hmm, bohužiaľ ani do polky Maďarska, nie to ešte do Škandinávie…
Je tu asi nejaká zrada! Aj 430 km preletovej výšky ISS je málo, nie to 400… Asi nejaká nepresnosť v programe Google Earth, musíme to nejako overiť. Robili to vedci a tí sa predsa nikdy nemýlia a neklamú…
Skúsme si rádius Zeme nakresliť v mierke odvodiť presnejšie a aj matematika zo základnej školy nám stačí aby sme vypočítali, že stačí, keby ISS letela 9 až 10 krát vyššie a vtedy by sme Škandináviu videli naisto, aj keby bola zem guľatá:
A hľa naozaj, okolo 4 000km sa nám to javí tak, ako nám Google Earth vedome klame! Program Zem guľatí až prehnane, ale čo už. Nevadí.

A najväčšie prekvapenie nás čaká, keď si otvoríme fiktívne okienko na podlahe a pozrieme sa kde to vlastne sme a nad čím to letíme. Žiadne prekvapenie: pohybujeme sa okolo rovníka nad Afrikou 4000 Km vysoko!
Tak a teraz aj my zatrúbime do útoku! Z nás si nikto viac srandu robiť nebude.
Poďme sa pozrieť amatérskym okom na ten zázračný profesionálny ISS program a nájdime si údaje kedy nám to reálne poletí a ako vysoko…

Článok môžete čítať ďalej kliknutím na odkaz (a vložením hesla: ezopress):
Kniha o globálnej lži – III – pdf
 

kde sa dozviete:

Odkiaľ mohli mať v stredoveku mapu, ktorá opisuje pobrežie Antarktídy a všetky kontinenty a prečo si túto mapu zvolili vládcovia súčasného sveta za svoj symbol? Je to symbol väzenia, z ktorého niet úniku? Takýchto máp je viac a všetky opisujú Antarktické pobrežie ako zelené a údajne v minulosti obývané.
Pod povrchom Antarktídy boli vraj tunely, cez ktoré sa dalo dostať popod okraj kupoly aj do iných častí, teda do iných buniek, resp. do iných svetov, ktorých bolo okolo našej zeme podľa rôznych povestí minimálne sedem.

Flammarion-Havran, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Flammarion-Havran, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Ďalšie témy, ktoré nájdete v pdf dokumente:

  • VZNIK A VÝVOJ ZEME
  • Skutočný tvar zeme
  • Hyperborea
  • Gigantizmus
  • Kremenný život
  • Uhlíková forma života
  • Anjelské bytosti a svätci
  • RAJ – Adam a Eva
  • Mierová zmluva v hviezdnom chráme
  • Slnko a vznik Mesiaca
  • Atlantská a Lemurská civilizácia
  • Ako Človek dobrovoľne prestal byť Človekom
  • Tisícročie zámerne vynechané v dejinách
  • Globálny reset ľudstva otvorene priznaný bibliou

Pokračovanie – IV – Antika a Predpotopná doba

Ako popisovali Zem rôzne civilizácie:

  • Striedanie ročných období, dňa a noci na plochej zemi na TikTok a iná animácia na YouTube

Jeden z pohľadov zobrazujúci postavenie Zeme vo vesmíre. Je to ovšem trochu ináč (viď kniha vyššie). Terra sa nachádza na Gaii a nie je to placka ako v nasledujúcich animáciách:

V knihe sa spomína, že počas 7 expedícií v rokoch 2003 až 2009 našli a preskúmali slovenskí, venezuelskí a českí speleológovia na stolových horách (Tepui) vo Venezuele niekoľko obrovských a zároveň najpriestrannejších kremencových jaskýň na svete – sú to kmene stromov z Kremíkovej doby života:

„Zem z vesmíru: Živé zábery z ISS“ – to čo nám Nasa Live Stream podsúva:

Bazén, kde sa zábery natáčajú:

Séria chýb, ktorých sa dopustil filmový štáb pri natáčaní záberov z Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS), ktorá vraj koluje okolo Zeme:

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
5 209 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme