Chrípka je vážne ochorenie, zvýšme si imunitu!

Nikto nemôže na sto percent predpovedať, či dôjde k pandémii chrípky spôsobenej vírusom prasacej chrípky, alebo nie, ale to je isté, že v období jari a jesene vždy sa zvyšuje počet chorých s chrípkovým ochorením, a vždy sa dá rátať s epidémiou menšieho-väčšieho rozsahu. Epidémie a pandémie znamenajú veľký problém z celospoločenského i národohospodárskeho hľadiska, ohrozujú bežný chod spoločnosti, výpady vo výrobe, službách, preťažujú zdravotníctvo, spôsobujú veľké finančné náklady – je teda samozrejmé, že všetky štáty zvýšia ostražitosť, zavedú patričné opatrenia, aby sa čo možno najviac zabránilo nekontrolovateľnému šíreniu sa nákazy.

Ambro

obrázok so súhlasom Ambro / FreeDigitalPhotos.net

Z hľadiska jednotlivca však vždy je rozhodujúci zdravotný stav seba samého, a pri hocijakom jeho ochorení, -aj chrípkovým vírusom- nijako ho nebude utešovať, že susedia, či celá komunita je zdravá, – teda z tohto pohľadu je prevencia ochorenia pre jednotlivca rovnako dôležitá, či hrozí, alebo nie pandémia. Pritom nemožno zabudnúť, že spoločnosť je súhrnom jednotlivcov, ktorých zdravotný stav „tvorí” zdravie celej spoločnosti. Osobná prevencia nadobúda vyvýšený význam práve pri infekčných chorobách, ktorých pôvodcovia sa dokážu šíriť enormne rýchlo, pričom prekážkou pre nich môže byť iba dobrá odolnosť väčšiny populácie.

Spoločnosť Energy sa rozhodla venovať chrípke náležitú pozornosť a prostredníctvom svojich poradcov a vedúcich klubov šíriť potrebu prevencie medzi ľuďmi. Samozrejme, je prakticky nemožné, aby sme zvrátili každoročný proces ochorení, môžeme však ľuďom ponúknúť aj inú – prírodnú cestu ako sa ochoreniu vyhnúť či zmierniť a urýchliť celý proces. Už dlhé roky je Energy lídrom v prezetácií zdravého životné štýlu a má za sebou obrovské množstvo príkladov z praxe ako môžu naše produkty pomôcť. Projekt zdravých škôlok je štatistickým dôkazom toho, že toto je cesta.

Reálnu hrozbu chrípkovej pandémie Energy nezvráti, svojim poradcom, členom klubu a zákazníkom však môže ponúknuť aj čosi viac ako zmiernenie príznakov chrípky (klasická – symptomatická liečba). Naše produkty posilňujú imunitu človeka, dokážu naštartovať komplexný imunitný systém. Každý lekár, liečiteľ či terapeut a dokonca aj malé dieťa potvrdí, že naša imunita je to, čo chrípkový vírus dokáže poraziť.

Najjednoduchšou formou ako naštartovať imunitu, je kombinácia troch prípravkov:

VIRONAL – základný pilier, (ovplyvňuje predovšetkým dráhu pľúc) prípravkov posilňujúcich náš organizmus, účinkuje aj sám, ale najrýchlejší efekt má, ak sa podporí:

DRAGS IMUNom – výrobok má silné antibakteriálne, antimikrobiálne, antivírové, protiplesňové, antioxidačné a hemostatické vlastnosti

GREPOFIT – svojím zložením je unikátom, pretože má skvelé účinky pri vírusových a bakteriálnych infektoch (chrípka, angína .. atď.)

balicek_mini

Každý s prípravkov funguje aj samostatne, spolu však vytvárajú synergetický efekt podpory organizmu. Obrazne povedané, naša imunita dostáva podporu z viacerých strán. Je možné brať ich súbežne aj s antibiotikami.

Ak už chrípku máte, alebo sa chcete brániť naozaj zo všetkých strán, využite našu mimoriadnu akciu a kúpte si zo zľavou najsilnejšiu kombináciu 6 prípravkov:

VIRONAL, Flavocel, Spiron, GREPOFIT, DRAGS IMUN a Renol

chripka_velky

CHRÍPKA JE VÁŽNE OCHORENIE SPÔSOBENÉ CHRÍPKOVÝM VÍRUSOM, CHARAKTERIZOVANÉ NÁHLYM ZAČIATKOM, VYSOKOU HORÚČKOU A CELKOVÝMI PRÍZNAKMI.

Prípravky Energy predstavujú šetrnú alternatívu klasickej medicíny a znižujú riziká niekedy aj závažných nežiadúcich účinkov liekov.

Využívajú princípy bioinformácií a biorezonancie, a preto vykazujú oveľa lepšiu účinnosť ako jednoduché doplnky.

Prevencia:

Vironal – pôsobí proti prenosu infekcií na verejných miestach, v školách, dopravných prostriedkoch a pod. Je účinný pri prevencii nielen chrípky, ale aj virózy, nádchy, kašľa, angíny, zápalu pľúc, atď.

Posilňuje imunitný systém.

Odporúčané dávkovanie 1x denne 7 kvapiek ako prevencia, 3x denne 7 kvapiek pred jedlom pri manifestácii ochorenia.

Flavocel – je antivírusový a antibakteriálny prostriedok obsahujúci kombináciu vitamínu C a bioflavonoidov.

Podporuje imunitu, celkovo osviežuje organizmus, má antioxidačné účinky.

Preventívne chráni proti infekcii.

Odporúčané dávkovanie 3x denne 1 tableta.

Spiron – kombinácia éterických olejov vo forme spreja.

Je vhodný ako prevencia, aj ako cielená dezinfekcia ovzdušia. Pôsobí proti kašľu a uvoľňuje dýchacie cesty.

Akútna starostlivosť:

Grepofit – obsahuje komplex účinných látok s veľmi silnými antivírusovými a antibakteriálnymi účinkami. Podstatný je obsah výťažku z grepových semienok. Aktivizuje imunitu a skracuje priebeh chrípkového ochorenia. Odporúčané dávkovanie 3x denne 1 tobolka, v akútnej fáze až 6x denne 1 tobolka. Veľmi dôležité je včasné nasadenie prípravku pri prvých príznakoch!

Drags Imun – je prípravok obsahujúci čistú živicu zo stromu Croton lechleri. Má vedecky preukázané antibakteriálne, protivírusové a antioxidačné účinky. Pomáha pri respiračných ochoreniach spôsobených vírusom chrípky, znižuje horúčku. Odporúčané dávkovanie 3x denne 10 kvapiek do nápoja, užívať po jedle.

Rekonvalescencia:

Renol – je vhodný najmä na obdobie rekonvalescencie.

Má regeneračné účinky, stimuluje činnosť imunitného systému, je účinný pri pretrvávajúcej únave, bolestiach kĺbov a chrbtice. Odporúčané dávkovanie 3x denne 5–7 kvapiek.

Uvedené dávkovanie prípravkov je orientačné a musí sa upraviť podľa stavu ochorenia, veku a reaktivity pacienta.

Kvôli presnejšej diagnostike a správnemu výberu prípravkov odporúčame absolvovať vyšetrenie prístrojom Supertronic, ktorý pracuje na báze EAV.

Toto vyšetrenie umožňuje odhalenie nedostatočnej energetickej funkcie jednotlivých orgánov a otestovanie najvhodnejších prípravkov na ich cielenú regeneráciu.

Charakteristika ochorenia:

Chrípka je vysoko nákazlivé vírusové ochorenie, charakterizované náhlym začiatkom, vysokou horúčkou a celkovými príznakmi. Najmä prudký začiatok a vysoké horúčky ju odlišujú od bežných chorôb z nachladnutia, ktoré sprevádza nádcha, škriabaniem v krku a teploty do 38 ºC.

Inkubačná doba:

Inkubačná doba je krátka a trvá 18–24 hodín. Nekomplikované ochorenie prebieha obyčajne 7–10 dní. Komplikácie chrípky môžu byť primárne alebo sekundárne. Primárne vyvoláva samotný vírus, ktorý spôsobuje najčastejšie vírusový zápal pľúc.

Sekundárne komplikácie sa objavujú neskôr a ich pôvodcami sú baktérie typu pneumokoky a stafylokoky.

Pôvodcovia:

Ochorenie vyvolávajú chrípkové vírusy A, B, C. Najčastejší pôvodca ochorenia – vírus A – vyvoláva ochorenie nielen u človeka, ale aj u ďalších živočíšnych druhov (prasatá, vtáky, kone). V minulosti bol zdrojom všetkých veľkých epidémií a pandémií.

Vírus typu B vyvoláva menšie, lokálne epidémie s postupným šírením. Typ C postihuje najmä deti. Ochorenie má vo všeobecnosti sezónny charakter.

Zdroj, rezervoár a cesta prenosu:

Zdrojom nákazy je človek na konci inkubačnej doby a v prvých dňoch akútneho ochorenia.

Vírus je vo veľkom množstve prítomný v sekréte dýchacích ciest a vylučuje sa rozprávaním, kašľaním a kýchaním. Prenos sa deje kvapôčkovou nákazou od chorého k vnímavému jedincovi. Vstupnou branou sú dýchacie cesty

Vnímavosť:

Vnímavosť voči ochoreniu je všeobecná. Najvyššia u detí a mladých dospelých na jednej strane, u seniorov a chronicky chorých na strane druhej. Chrípka predstavuje zvýšené riziko aj u osôb, ktoré sa liečia na niektoré chronické ochorenia.

Rizikové skupiny ľudí sú:

– osoby s poruchou imunity (HIV, stavy po transplantáciách, pacienti s liekmi na potlačenie imunity – imunosupresíva)

– ľudia s chronickým ochorením pľúc (chronická obštrukčná choroba pľúc, asthma bronchiale)

– ľudia trpiaci chronickou chorobou pečene a obličiek

– pacienti s ochorením srdca a ciev (ischemická choroba srdca, infarkty myokardu, cievne mozgové príhody)

– ľudia trpiaci na cukrovku, najmä s nutnosťou užívania inzulínu

– pacienti pobývajúci v liečebni dlhodobo chorých

– pracovníci v zdravotníctve a ústavoch sociálnej starostlivosti

Priebeh ochorenia:

Ochorenie sa začína prudko z plného zdravia. Teploty sú vysoké 38—40 ºC, zimnica, intenzívne bolesti hlavy, bolesti svalov a kĺbov najmä v oblasti chrbta a dolných končatín. Nápadná je celková únava a vyčerpanie. Prítomné môžu byť aj zažívacie ťažkosti. Postupne počas 1–2 dní sa objavuje postihnutie dýchacích ciest: suchý dráždivý kašeľ, pálenie za hrudnou kosťou a bolesti na hrudníku. Nebýva vzácny zápal spojiviek a svetloplachosť. Nápadná únava môže pretrvávať aj mesiac.

Klasická liečba:

Nekomplikovaná chrípka si vyžaduje pokoj na lôžku obyčajne 1 týždeň. Nevyhnutný je adekvátny pitný režim a príjem vitamínov. Antibiotiká sú na primárne vírusové infekcie neúčinné a ich užívanie je chybou! Klasická medicína odporúča očkovanie

Základné hygienické návyky

1. Posilňovať imunitný systém

Dostatkom pohybu, spánku, zdravou stravou.

2. Nefajčiť

Fajčenie oslabuje imunitu dýchacej sústavy, ktorou vírusy chrípky prenikajú do tela.

3. Dodržiavať základnú hygienu

Umývanie rúk mydlom pred jedlom aj počas dňa, po jazde hromadnou dopravou. Umývanie rúk znižuje možnosť nakazenia vírusom mexickej chrípky a rozšírenia choroby.

4. Neprechodiť chorobu

Ak prechodíte chorobu, ste vysoko ohrození napadnutím vírusom chrípky

5. Nepožičiavajte si cudzie veci

Mobilné telefóny, poháre, príbory a pod., sú zdrojom prenosu vírusov nielen mexickej chrípky.

6. Vyhnite sa blízkemu kontaktu s ľuďmi

Keď sa cítite chorí, nepribližujte sa k ostatným ľuďom, tým ich uchránite od nakazenia. Vyhýbajte sa ľuďom, ktorí vyzerajú chorí.

7. Keď ste chorí, zostaňte doma

Ak je to možné, zostaňte doma a nechoďte do práce alebo do školy. Pomôže to zabrániť nakazeniu ďalších ľudí mexickou chrípkou.

8. Keď kýchate, zakryte si ústa a nos

Zakryte si a ústa a nos vreckovkou, ak kašlete alebo smrkáte. Tým zabránite nakazeniu ostatných ľudí v okolí vírusom mexickej chrípky.

9. Vyhnite sa dotýkaniu očí, nosa, uší a úst vlastnou rukou

Vírusy často prechádzajú do tela tkanivom práve v týchto oblastiach, pretože tu je pokožka citlivá a tenká. Takto zabránite kontaktu s vírusom pred samotným umytím rúk.

10. Ak prichádzate z rizikových oblastí, sledujte Váš stav

Ak máte príznaky uvedené v časti Príznaky mexickej chrípky, alebo sa objavia do siedmich dní po Vašom príchode, okamžite vyhľadajte lekára a povedzte mu, odkiaľ ste prišli.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
5 890 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme