Výhody vegánskych Vianoc – Láskavé, Zdravé, Ekologické, Úsporné a Povznášajúce Vianoce

Láskavé Vianoce

suphakit73

obrázok so súhlasom suphakit73 / FreeDigitalPhotos.net

Láska k ostatným bytostiam – Miluj svojho blížneho ako seba samého. Preto tieto sviatky oslavujeme. Zídeme sa všetci spolu pri jednom stole a prejavujeme si lásku. Bez toho, aby nejaká iná bytosť musela kvôli tomu trpieť alebo zomrieť. Láska ku všetkým bytostiam, nielen iluzórne uspokojenie chuťových pohárikov našej rodiny, ktoré aj tak viac-menej závisí od množstva soli a korenia, nie od samotného mäsa.

Širokú ponuku
vegánskych,
vegetariánskych,
ájurvédskych
a makrobiotických
receptov
nájdete TU

Zdravé Vianoce

Zdravé bio rastlinné potraviny nám prinesú množstvo vitamínov a minerálov, nezaťažia tak tráviaci systém a my po Vianociach budeme plní sily a energie.

Tým, že sa vyhneme mäsu, nevkladáme si do svojho tela mŕtvu energiu plnú stresových hormónov zo zabíjania, rastové hormóny a antibiotiká, ktoré sú zvieratá nútené po celý ich krátky úbohý život prežitý v krutých podmienkach jesť, aby sa udržali pri živote, kým ich nepovedú na porážku.

Nezaťažujeme telo prehnaným množstvom nestráviteľných a teplom zničených bielkovín, ktoré telo považuje za jed, pretože po ich konzumácii imunitný systém spustí poplach, aby sa ich čo najskôr z tela zbavil. Uchránime sa pre rakovinou, chorobami srdca, cukrovkou, vysokým tlakom, parkinsonom,…. všetkými civilizačnými degeneratívnymi ochoreniami. Telo sa nám naozaj poďakujem dlhým a aktívnym životom.

Deti nezaťažíme takým množstvom škodlivín a preto nebudú trpieť ekzémami, prechladnutiami, alergiami, budú šťastne prežívať svoje dni bez utrpenia, depresii a pocitu menejcennosti.

Pre vajcia a mlieko platí to isté, 50% európskej populácie je nejakou formou na mlieko alergické a ostatným kradne z tela minerály. Nenechajte sa oklamať a nájdite si seriózne výskumy a štúdie, nie tie, ktoré sú robené pre marketingové účely udržania sa živočíšneho priemyslu. Videli ste už kravy keď sa pasú? A videli ste, že by niektorá dospelá krava pila mlieko od druhej kravy? Zvieratá dobre vedia, čo je zdravé, majú ešte zachované inštinkty. Nemusíme veľmi rozumovať, stačí sa vrátiť naspäť k múdrosti prírody.

Ekologické Vianoce

Ak sa chceme chovať ekologicky, teda zachovať prírodnú rovnováhu, nutnú pre trvalú existenciu zdravej krajiny a života na Zemi, nemohli sme si vybrať lepšie.

Ak by ľudstvo prešlo na vegánsku stravu, nemuseli by sme ďalej pestovať také obrovské množstvá krmovín ( len EU využíva 14 mil. hektárov pôdy len na pestovanie sóje, z čoho 87% sa nachádza v Brazílii a Argentíne, na území bývalých pralesov a je geneticky modifikovaná), nepotrebovali by sme vyháňať výnosy krmovín umelými hnojivami, jedovanými pesticídmi a insekticídmi. Tieto by nevtekali do jazier a riek a neničili život rybám a ostatným vodným organizmom. Rovnováha vody by bola zachovaná a my by sme sa mohli kúpať v prírodných nádržiach tak, ako voľakedy.

Nevznikali by mŕtve zóny v moriach, pri každom obývanom zálive. 1,1 miliardy ľudí na Zemi už nemá prístup k bezpečnej a čistej vode.

Neničili by sme celé populácie včiel, bez ktorých ani nevieme prežiť.

Zamedzili by sme vzniku 65% množstva ľudskou činnosťou produkovaného metánu ( z chovu zvierat), ktorý ohrieva planétu 72x viac ako CO2 v rozmedzí 20 rokov a je zodpovedný za globálne otepľovanie.

Prikladám graf ľuďmi produkovaných plynov. Prenásobte si ľuďmi produkovaný metán (vpravo dole, 2. odspodu) uvedenou hodnotou a uvidíte, že tu končia všetky dohady o skutočnej príčine otepľovania a že už naozaj nie je čas sa krútiť okolo horúcej kaše). Ďalšie otepľovanie planéty produkuje ďalší metán, ktorý sa uvoľňuje z morí a rozmŕzajúcej pôdy v Tajge a iných večne zamrznutých oblastí.

Vzniká cyklus, ktorý ak nezastavíme čo najskôr, už nebude možné zastaviť.

Metán sa v atmosfére rozloží za 10 -15 rokov, pričom CO2 tam zostáva viac ako 100 rokov. Čokoľvek teda teraz robíme, aby sme zastavili produkciu CO2 sa prejaví až za viac ako 100 rokov.

Už teda viete, čo treba robiť, aby sme dosiahli rýchle výsledky?

Prestať konzumovať mäsa, prestať vyrubovať pralesy pre pastviny a pestovanie krmovín, prestať s ničiacimi rybolovmi narušujúcimi rovnováhu morí, druhých pľúc našej Zeme a prejsť na organické poľnohospodárstvo, ktoré zaručí udržateľnú prírodu a prežitie všetkých druhov živočíchov, ktoré udržujú biologickú rovnováhu prírody.

Veľmi transparentne sú tieto argumenty spracované v knihe , ktorá vyšla pri príležitosti klimatickej konferencie v Mexiku. Jej obsah nájdete tu: http://www.crisis2peace.org/

Aj toto je dobré video, aj keď s trochu staršími údajmi, ale je s titulkami:

Máme teda šťastie, že sme ešte tu. Koľko tu ešte budeme? Opýtajte sa seba, čo robíme svojmu domovu.

Úsporné Vianoce

Rastlinná strava je šetrná k našej peňaženke. Čo všetko by sme však skutočne ušetrili, keby sme sa tak všetci stravovali si ani nevieme predstaviť:

  • miliardy, ktoré teraz míňame na liečenie civilizačných chorôb,
  • miliardy vkladané do výskumu na liečenie civilizačných chorôb,
  • miliardy vynakladané na menej efektívne projekty, ktorými chceme zabrániť ďalšiemu ohrievaniu planéty
  • miliardy až bilióny na zbrojenie, pretože by nebolo treba medzi sebou bojovať o prežitie a o nadvládu nad zdrojmi tejto Planéty, (uvoľnilo by sa nesmierne množstvo pôdy, ktoré by uživilo všetkých)
  • miliardy na výskumy nových technológii, pretože čistá strava, nezaťažujúca telo a ducha, by nám prečistila myšlienky a tvorivosť. Nie náhodou boli Einstein, Tesla, Pytagoras, Leonardo da Vinci, Darwin…vegetariáni,
  • miliardy, ktorými naprávame škody spôsobené prírodnými katastrofami z globálneho otepľovania, ako búrky, povodne, tajfúny, suchá, nedostatok vody, požiare, stúpanie hladiny morí…
  • miliardy, ktoré teraz vlády dávajú do dotácii mäsového priemyslu
  • miliardy na liečenie psychických chorôb z bezmocnosti, prepracovanosti, bezvýchodiskovosti…
  • (Už by sme neboli prepracovaní, len aby sme prežili a najedli sa, či znudení ako nezamestnaní. Bolo by už ušetrených toľko peňazí, že každý by mohol robiť, to, čo ho baví a čím by s radosťou a ľahkosťou prispieval k spoločnému blahu…),
  • nevyčísliteľná suma záchrany prežitia všetkých druhov živočíchov a udržania harmonického života prírody na Zemi.

Stačí tak málo, správne si zvoliť to, čo máme na svojom tanieri.

Nemusíme už zabíjať, aby sme zarobili peniaze, aby sme mali luxusný život alebo štýl. V našej civilizácii všetky produkty môžeme nahradiť inými prírodnými alebo umelými.

Povznášajúce Vianoce

Podobné priťahuje podobné. Tak, ako sa jednotlivci vyliečili keď prešli na súcitnú vegánsku stravu, tak milujúca, súcitná energia môže odvrátiť pohromy, ktorá nám hrozia.

Vegánstvo je súcit a láska v praxi. Vyšlime posolstvo mieru, ktoré poputuje okolo celej planéty a prispeje tak k oslave Božieho narodenia.

Prináša nám život v pohode, starostlivej láskavosti, šťastí, viere a bohatstve.

Vykročme k tomu, aby sme vytvorili Raj na Zemi. Pre naše deti a možno aj pre nás, ak sa sem ešte niekedy vrátime. Pre každú bytosť, ktorá príde na túto Zem. Vytvorme pre ňu Raj. Pretože to je naše skutočné poslanie.

Širokú ponuku vegánskych, vegetariánskych, ájurvédskych a makrobiotických receptov nájdete TU

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
7 120 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme