Horké marhuľové jadrá – zázračný prostriedok proti rakovine

Marhuľové jadrá – ich pravidelná konzumácia je to najlepšie, čo môžete pre svoje zdravie urobiť.

Zdravotný význam

Marhuľové jadrá dodávajú ľudskému organizmu veľa minerálnych látok najmä horčík a kálium. Dôležitý je aj vysoký obsah kyseliny listovej (potrebnej najmä v čase tehotenstva). Horké jadrá obsahujú okrem toho zvýšenú koncentráciu látky zvanej amygdalín (tiež nazývaný laetril alebo vitamín B17). Amygdalín je kombinácia neutralizovanej (nejedovatej) kyseliny kianovodíkovej. Často sa na internete môžeme stretnúť s tvrdeniami, že aj sladké marhuľové jadrá obsahujú amygdalín. To však nie je pravda, výlučne horké marhuľové jadrá z malých kyslastých divých marhúľ obsahujú túto substanciu.

marhuľové-jadierka

marhuľové jadierka – B17
klik na obrázok

Nasadzovanie vitamínu B17 v biologickej rakovinovej terapii je už od 50. rokov minulého storočia kontroverzne diskutované. Táto látka bola použitá v mnohých alternatívnych rakovinových liečbach. Štúdie zo 70. rokov potvrdili jednoznačne (pri pokusoch na zvieratách) účinok amygdalínu proti nádorovým bunkám (Dr. Ernst Krebs, Dr. Kanematsu Sugiura). Školské lekárstvo však tento účinok popiera.

Kto to vlastne amygdalín/vitamín B17 je?

(podľa diplomovaného chemického inžiniera Gernota Homesa)

“Vitamín B17 je vo svojej čistej forme biela vo vode rozpustná a horkasto chutiaca substancia. Z chemického hľadiska sa skladá z dvoch cukrových molekúl – benzylovej a kyanidovej. Často je tvrdené, že vitamín B17 je preto jedovatý, lebo obsahuje kyanid. To je potom spájané s vysoko jedovatým cyankáli. Ako chemik musím ale rozhodne povedať: Nie je to pravda! Kyanid vo vitamíne B17 je stabilne viazaný v atómovom spojení. Presne tak, ako kyanid v nejedovatom vitamíne B12. Opačne však ako kyanid v cyankáli, ktorý leží vo voľnej iónovej väzbe a uvoľňuje sa už pri rozpúšťaní vo vode. Vitamín B17 nie je jedovatý. Kto tvrdí niečo iné, je buď zle informovaný alebo neseriózny. Beriem vitamín B17 pravidelne už niekoľko rokov v čistej forme a vo forme horkých marhuľových jadier a teším sa pevnému zdraviu.”

Ako účinkuje amygdalín?

Rakovinové bunky obsahujú veľké množstvo enzýmu zvaného beta-glucuronidasa (ďalej BG). BG sa vyskytuje aj v zdravom organizme, ale v minimálnom množstve. V prítomnosti BG sa vitamín B17 rozpadá a uvoľňuje kyselinu kyanovodíkovú a benzaldehyd. Tieto dve látky bojujú proti rakovine zvnútra a ničia ju. Čo sa však stane s vitamínom B17 v zdravom tele? Čo sa deje, keď kyselina kyanovodíková a benzaldehyd prejdú do zdravého tkaniva? Zdravé bunky na rozdiel od rakovinových obsahujú enzým zvaný rhodanesa. Tento enzým dokáže kyselinu kyanovodíkovú premeniť na thiocyanat, ktorý je pre nás zdravý. Thiocyanat znižuje krvný tlak a za druhé je látkou, z ktorej náš organizmus produkuje pre nervy tak dôležitý vitamín B12. Jedovatý benzaldehyd sa mení pomocou vzdušného kyslíka na bolesti utišujúcu kyselinu benzoovú. To je snáď aj dôvod, prečo vitamín B17 pôsobí utišujúco pri bolestiach. Keďže sa rakovinové bunky živia kvaseným cukrom a nie kyslíkom, nemajú proti benzaldehydu žiadnu šancu. V krátkosti povedané: vitamín B17 bojuje proti rakovine zvnútra a pre normálne bunky je zdravý – podľa G. Homesových vysvetlení.

B17_vs_rakovina

Na tomto mieste Vám doporučujeme si zaobstarať knihu od Philippa Daya “Rakovina – prečo stále umierame bez spoznania pravdy,” aby ste sa dokázali správne orientovať, skôr ako učiníte dôležité rozhodnutia.

Marhuľové jadrá – ich konzumácia

Philipp Day (autor viacerých kníh, zaoberajúcich sa pôsobením vitamínu B17) odporúča chorým jesť denne 30-50 jadierok (0,7 jadierka x váha v kg), nie však naraz, ale rozdelene počas celého dňa. V prípade ochorenia začíname s 10. jadierkami denne a počas 2-3 týždňov zvyšujeme množstvo na konečné. Na jeden raz jeme len 5-7 jadierok. Ľudia, ktorí sú zdraví a chcú jadierka jesť ako prevenciu, by mali denne zjesť 5-10 jadierok. Jadierka by sa mali konzumovať spolu so sušenými marhuľami, papájami alebo ananásom, pretože enzýmy obsiahnuté v tomto ovocí pozitívne ovplyvňujú účinok amygdalínu a taktiež spríjemňujú horkú chuť jadierok.

Ešte slovko k téme kyselina kyanovodíková a jedovatosť marhuľových jadier. U žiadnej z osôb, ktoré trpeli nádorovým ochorením a konzumovali marhuľové jadrá ako potravinový doplnok, sa neprejavila nevoľnosť alebo iné symptómy otravy.

Aj keď sa pri rakovinovom ochorení liečite terapiami školského lekárstva (ožarovanie, chemoterapia), je kombinácia užívania jadierok ako prídavná terapia cennou podporou pre poškodený imunitný systém.

Pravidelného konzumovania marhúľ a marhuľových jadier by sa preto nemal nikto vzdať …

Vedeli ste , že …?

Je dôležité konzumovať marhuľové jadrá spolu s enýzmovým preparátom, alebo ešte lepšie spolu s čerstvými alebo sušenými marhuľami. Toto ovocie obsahuje enzýmy, ktoré sú súčasťou celého mechanizmu účinku amygdalínu.

Kto konzumuje marhuľové jadrá zo zdravotného hľadiska (obsahujú vitamín E, B vitamíny, kálium, horčík a u horkých jadier amygdalín), by mal dávať pozor na to, aby boli jadrá prírodne sušené a nepražené. Vysoké teploty ničia časť vzácnych výživných látok, ktoré obsahujú.

Marhuľové jadrá majú tak isto ako iné oriešky určitý potenciál na alergické reakcie, čo môže viesť vo výnimočných prípadoch k neznášanlivosti. Ak by sa niečo také prejavilo, musí sa znížiť konzumované množstvo jadierok, alebo v najhoršom prípade ich úplne vynechať.

Ak má niekto problémy s hryzením jadierok, môže si jadierka pomlieť na múčku (napr. na kávovom mlynčeku) a tak pridávať napr. do jogurtu alebo müsli. Nedoporučuje sa jadierka variť, aby zmäkli, pretože strácajú tak svoj účinok.

Najväčšími dodávateľmi horkých marhuľových jadier do Európy sú Turecko, Sýria a Čína.

Ktoré marhuľové jadrá?

Existujú dva druhy marhuľových jadier – sladké a horké. Sladké jadrá pochádzajú z pestovaných marhúľ, ktoré sa bežne ponúkajú na trhoch. Horké marhuľové jadrá sa získavajú z malých kyslastých divých marhúľ rastúcich v krajinách ich pôvodu. Horké marhuľové jadrá sa vyznačujú svojou typickou aromatickou horkou mandľovou chuťou. Jadierka sa môžu líšiť vo svojej veľkosti i sfarbením. Z pravidla sú sladké jadrá podlhovasté a horké majú skôr menšiu guľatejšiu formu.

V júli sa marhule zbierajú a sušia. Po polovici času sušenia sa zo sladkých mäkkých marhúľ ručne vytlačí kôstka. Pri kyslastej odrode divých marhúľ sa ovocie najskôr prekrojí a ručne sa kôstka vyberie. Kôstky sú ďalej sušené a napokon sa rozbijú, aby sa získala mandľa – jadro. Marhuľové jadrá sa starostlivo ručne preberajú.

Zdroj: www.topovoc.eu
Kniha “Rakovina-prečo stále zomierame bez spoznania pravdy” (Phillip Day)
Kniha “Eine Welt ohne Krebs.” (G.Edward Griffin)
Natur power (Gerd Schaller)

EZOfest

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
104 646 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme