Minerálne vody a doplnky môžu spôsobiť kornatenie ciev, tvorbu kameňov, … U koloidných minerálov to nehrozí

Minerálne látky tvoria približne 4% celkovej telesnej hmotnosti človeka. Hoci minerály, stopové prvky a vitamíny nie sú nositeľmi energie, určite sú absolútne nevyhnutnou zložkou našej stravy. Slúžia na výstavbu tkanív v tele, reguláciu pochodov látkovej premeny a zúčastňujú sa aj na procese prenosu nervových vzruchov. Minerálne látky hrajú dôležitú úlohu aj pri spomaľovaní artériosklerotických zmien na cievach a majú vplyv na hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Keďže si ich naše telo nedokáže samo vytvoriť, sme odkázaní na ich príjem prostredníctvom potravy a vody.

Napriek tomu, že väčšina minerálov je v dostatočnom množstve obsiahnutá vo vhodnej strave, pri bežnej „modernej“ strave plnej tukov, cukrov a solí, je príjem určitých minerálnych látok nízky. Na druhej strane, pri užívaní niektorých farmaceutických prípravkov môže nastať predávkovanie alebo nerovnováha prijímaných minerálnych látok.

Tento problém sa pri užívaní Fytomineralu eliminuje, pretože minerálne látky sú v koloidnom stave netoxické a predávkovanie alebo nerovnováha nemôžu nastať. Telo si krátkodobo dokáže udržať rovnováhu minerálnych látok samo. V každom prípade, nedostatok, nadbytok a nesprávny pomer minerálnych látok môžu viesť k zdravotným problémom. Ak je príjem minerálov dlhodobo nízky, čerpá organismus zo zásob uložených vo svaloch, pečeni a kostiach.

Najvýznamnejší z hľadiska nutričných defektov je nedostatok vápnika (Ca), železa (Fe) a jódu (I). V posledných rokoch sa kladie dôraz aj na dostatočné zásobovanie horčíkom (Mg) a zinkom (Zn). Zaujímavým faktom je, že predávkovanie minerálmi má oveľa nebezpečnejšie následky ako podávanie nadbytočného množstva vitamínov.

Fytomineral  – je koncentrovaný koloidný roztok minerálov obohatený o bioinformácie.

Z pohľadu tradičnej čínskej medicíny ovplyvňuje Fytomineral predovšetkým energetickú dráhu troch žiaričov, sleziny, pankreasu, žalúdka, pečene, žlčníka, močového mechúra a dráhu ústrednú, spojivovú, dráhu počatia a riadiacu dráhu. Súčasne pôsobí na celé množstvo bočných vetiev a šľachosvalových dráh.

 

ID-10054397

obrázok so súhlasom winnond / FreeDigitalPhotos.net

Fytomineral pôsobí nielen na energetické dráhy, ale predovšetkým vyživuje bunky jednotlivými minerálmi. Pôsobením na výživu buniek a energetický systém organizmu ovplyvňuje Fytomineral prakticky všetky dôležité centrá nášho tela. Fytomineral obsahuje silne koncentrovaný koloidný roztok 64 prvkov Mendelejevovej periodickej sústavy v prírodnej forme. Koloidné minerály sa získavajú originálnym procesom, mokrou cestou, z pozostatkov dažďového pralesa, ktorý rástol na našej planéte pred 100 miliónmi rokov. Získaná surovina sa potom koncentruje na požadovanú hustotu, kde v konečnej fáze prejde množstvom špeciálnych filtrov. Výsledkom je silný koncentrát koloidných minerálov v tekutej forme.

 

Rozdiely medzi koloidnými minerálmi z rastlín a ostatnými formami minerálov:

Rastliny obsahujú prvky v prírodnej organickej forme. Bunky človeka, živočíchov a rastlín prijímajú tieto minerály najlepšie. Ich využiteľnosť je až 98%. Klasická forma minerálov, ktorá sa predáva na trhu napríklad v podobe mletého dolomitu s obsahom horčíka (magnézia) a vápnika (kalcia), je využiteľná iba na 4–5%. Dokonalejšie prípravky s chelátovými väzbami majú využiteľnosť približne 45%. Z toho vyplýva, že minerály získané uvedenou cestou z fosílnych rastlín sa dajú najlepšie využiť pre náš organizmus.

 

fytomineral_-800x800Vlastnosti koloidných minerálov:

Koloidné minerály sa pre svoju až 98% využiteľnosť a nulovú toxicitu považujú za najdokonalejšiu formu minerálov. Po vypití roztoku anorganického minerálu sa môže človek otráviť, ale v koloidnej forme sú minerály netoxické a nehrozí, aby sa nimi predávkoval. Koloidné minerály sú minerálne látky rozpustené ve vode, ktoré sa dobre vstrebávajú do buniek ľudského organizmu. Pomáhajú tak telu udržať perfektnú bioelektrickú rovnováhu, ktorá je základom pre dobré zdravie a dlhý život. Ďalej zvyšujú využiteľnosť vitamínov a ostatných látok potrebných na výživu človeka. Koloidné minerály súčasne pomáhajú regulovať hormonálnu činnosť endokrinného systému tela a hrajú dôležitú úlohu pri syntéze DNA.

Sú základnou časťou každého enzýmu alebo s enzýmami vzájomne pôsobia, takže použitie Fytomineralu pomáha produkovať v tele enzýmy, ktoré sa tvoria iba za prítomnosti stopových minerálnych látok. Zaujímavou a dôležitou vlastnosťou koloidných minerálov je ich vytesňovacia (nahradzovacia) funkcia. Napríklad koloidný nikel, báryum, hliník a ďalšie prvky Mendelejevovej sústavy v koloidnej forme dokážu vytesniť z tela iontovú, a teda toxickú (odpadovú) formu toho istého prvku. Znamená to, že koloidné minerály pôsobia v ľudskom organizme detoxikačne. Prvky v prírodnej forme, ako je napríklad vanád, chróm, mangán a zinok, urýchľujú regeneráciu pankreasu a tvorbu inzulínu. Ich účinok vo Fytominerale ešte zvyšujú bioinformácie, čím má výrazný vplyv na zlepšenie priebehu ochorenia na diabetes, teda cukrovku.

Účinky koloidných minerálov:

• Vyvolávajú a udržiavajú elektrickú rovnováhu v ľudskom tele.

• Sú potrebné pre správny priebeh väčšiny biochemických pochodov.

• Enzýmy sa môžu v tele tvoriť iba za prítomnosti minerálnych látok, ktoré sú v koloidnej forme.

• Telo nemôže prijímať vitamín E bez určitej formy koloidného zinku.

• Zvyšujú využiteľnosť vitamínov potrebných pre výživu človeka.

• Hrajú významnú úlohu pri syntéze DNA, ktorá je základom obnovovania a rozmnožovania štruktúr buniek.

• Regulujú metabolizmus ľudských buniek a sú nevyhnutné na udržanie zdravia.

• Regulujú hormonálnu činnosť endokrinného systému tela.

• Detoxikujú organizmus a zabraňujú predčasnému starnutiu.

• Urýchľujú regeneráciu pankreasu a podporujú tvorbu inzulínu.

• Vďaka koloidnej forme sa do tela dostávajú prakticky všetkými cestami, a to aj cez kožu.

Použitie Fytomineralu:

pri vírusových infekciách a zníženej imunite

• pri nedostatku životnej energie, stresoch a únave

• pri ekzémoch a rôznych vyrážkach

• pri svrbení kože

• na regeneráciu a oživenie celého tela, kostí, zubov, vlasov a nechtov

• pri osteoporóze, cukrovke, zlej krvotvorbe

• na lepšiu funkciu mozgu a aktiváciu hormonálneho systému

• pri poruchách centrálneho nervového systému

• na výživu svalov a odstránenie svalových kŕčov

• na doplnenie potrieb minerálov v rámci rekonvalescencie po ťažkých chorobách

• na detoxikáciu organizmu a regeneráciu buniek

• na zvýšenie využiteľnosti vitamínov z potravy

Jeho ďalšie využitie – šport, kozmetika, rastliny, zvieratá:

Minerálna voda – na prípravu skvelej minerálnej vody s prírodnou formou minerálov stačí 15 kvapiek do pol litra kvalitnej vody.

Iontový nápoj – po fyzickej záťaži a tréningu si do pohára vody primiešajte 15 kvapiek koloidných minerálov. Zlepší sa regenerácia, rast svalov a využitie vitaminov.

Regenerácia vlasov – do pol litra vody nakvapkajte 15 kvapiek a touto minerálnou vodou prevlhčite vaše vlasy a vlasovú pokožku.

Regenerácia nechtov – po každom odlakovaní alebo pri lámavosti a zlej kvalite nechtov aplikujte koncentrovaný roztok koloidných minerálov na každý necht. Oživíte tak ich vzhľad a štruktúru.

Regenerácia pleti – pridaním 15 kvapiek do pol litra vody získate minerálnu vodu na unavenú pleť. Môžete tak zvonka pôsobiť aj na rôzne druhy vyrážok a ekzémov, ak neznášate na koži nič iné ako čistú vodu. 3x denne potrite postihnuté miesta. Vodu si pripravujte vždy čerstvú. Fytomineral môžete pridávať do rôznych krémov a masiek.

Výživa rastlín – do jedného litra vody dajte 4 kvapky koncentrátu.

Pre domácich miláčikov – aj domáce zvieratá potrebujú správnu minerálnu výživu – do 100 ml vody na pitie stačia pre malé zvieratá (do 10 kg) 2 kvapky.

Bioinformácie

Bioinformácie sú frekvencie, ktoré napodobňujú riadiace frekvencie podkôrových centier mozgu, regulujúce vegetatívnu nervovú sústavu a činnosť vnútorných orgánov. Pôsobením bioinformácií sa rušia negatívne informácie a vyvolá sa spätný regeneračný proces. Prítomnosť bioinformácií v produktoch Energy je významná – v porovnaní s inými výrobkami podobného charakteru vykazujú práve prípravky Energy niekoľkonásobne vyšší účinok.

Zaujímavé poznatky o koloidných mineráloch:

Sodík – hnacia sila všetkých životne dôležitých pochodov v organizme, podporuje zvyšovanie celkovej aktivity a spoločne s draslíkom reguluje vodnú rovnováhu v tele. Draslík ďalej pomáha regulovať činnosť srdca a prenos nervových impulzov.

Vápnik – je dôležitý pre stavbu silných kostí, svalov a zubov. Odstraňuje svalové kŕče. Pomáha regulovať činnosť srdca a prenos nervových impulzov.

Fosfor – dodáva silu a energiu, je dôležitou súčasťou kostí.

Chlór – reguluje pomer kyselín a zásad v krvi.

Horčík – pôsobí antistresovo, antitoxicky, protialergicky a protizápalovo, reguluje svalovú a nervovú rovnováhu a je dôležitý pre správnu funkciu imunitného systému. Zvýšenú potrebu horčíka majú predovšetkým diabetici, športovci, ženy, ktoré berú hormonálnu antikoncepciu, tehotné ženy, ľudia žijúci stresujúcim štýlom života a prakticky všetci chorí, pretože nedostatok horčíka zhoršuje stav takmer všetkých ochorení. Je dôležitý pre prevenciu artériosklerózy a kardiovaskulárnych chorôb.

Síra – ovplyvňuje zdravie pokožky, kože a nechtov. Zodpovedá za správne okysličenie mozgu.

Zinok – pozitívne ovplyvňuje imunitný a nervový systém a kožu. Možnou známkou nedostatku zinku je strata chuti a čuchu. Aktivizuje inzulín.

Jód – je dôležitý prvok pre správnu činnosť štítnej žľazy, dodáva energiu a podporuje rast.

Selén – je dôležitou posilou imunitného systému. Spolu so zinkom a vitamínom E funguje ako významný antioxidant. Posilňuje psychický a fyzický výkon.

Železo – je potrebné na tvorbu červeného krvného farbiva – hemoglobínu. Zúčastňuje sa na prenose kyslíka z pľúc do celého tela. Je dôležitým aktivátorom enzýmov energetického metabolizmu.

Meď – je nevyhnutná pre rast kostí a tvorbu spojivového tkaniva, zlepšuje vstrebávanie železa z potravy. Nedostatok spôsobuje zníženú elasticitu kože a tkanív, ďalej vrásky, šedivenie, anémiu alebo osteoporózu.

Mangán – hrá dôležitú úlohu pri tvorbe inzulínu, podporuje imunitu a pomáha rastu kostry.

Chróm a vanád – ich nedostatok sa prejavuje ako neustávajúca chuť na sladké z dôvodu nízkeho obsahu cukru v krvi. Ak tento stav trvá dlho, môže sa neskôr zmeniť na cukrovku. Chróm je nevyhnutný pri využití krvného cukru (glukózy) na tvorbu energie. Vanád je základný materiál, ktorý ovplyvňuje tukový metabolizmus. Významne sa podieľa na ochrane tela pred kardiovaskulárnymi chorobami.

Kobalt – je súčasťou vitamínu B12 a hrá úlohu v syntéze hormónov štítnej žľazy a pri procese krvotvorby.

Molybdén – sa používa ako ochrana proti chudokrvnosti, ovplyvňuje potenciu mužov a pôsobí ako aktivátor enzýmov zúčastňujúcich sa na metabolizme cukrov, lipidov a železa.

Fluór – dostatok fluóru je dôležitý pri znížení tvorby zubného kazu a správnom raste.

Kremík – zaisťuje pevnosť a pružnosť kože, vlasov, nechtov a chrupaviek. Pomáha pri hojení rán.

Bór – ovplyvňuje metabolizmus vápnika a jeho dostatok je dôležitý ako prevencia proti osteoporóze. Pomáha udržiavať správnu hladinu estrogénu u žien a testosterónu u mužov.

Pozrite si Fytomineral na e-shope

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
8 248 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme