Ako detoxikovať telo pomocou chutných štiav

Milujeme čerstvé ovocné a zeleninové šťavy alebo detoxikáciou ku zdraviu

Teraz máte možnosť okoreniť svoj život úplne novou chuťou a zároveň urobiť niečo aj pre svoje zdravie. Môžete chrániť Váš organizmus pred mnohými chorobami a dodať telu potrebnú energiu – no nie je to lákavé?

ID-100191365

Pre viac o štavách klik na obrázok
obrázok so súhlasom KEKO64 / FreeDigitalPhotos.net

Je dané, že naše telo potrebuje živiny a môžeme mu ich zaistiť pomocou čerstvých ovocných a zeleninových štiav. Pokiaľ telu živiny nedodáme, budeme náchylnejší na mnohé choroby. Všetci dobre poznáme ten pocit kedy nás skláti nejaký ten vírus alebo bacil, bezmocne sa potíme v posteli a o radosti zo života nemôže byť ani reči. Pevné zdravie je základom toho, aby sme si mohli život užívať!!!

Ak budeme každý deň odšťavovať, môžeme napríklad získať živiny z celého ananásu. Skúšali ste niekedy zjesť celý ananás naraz – a to každý deň po celý týždeň, mesiac? Nie? Skúste to… Stavíme sa, že po niekoľkých dňoch nebudete chcieť ananás ani vidieť a táto nechuť Vám nejaký čas určite vydrží. Skrátka je omnoho jednoduchšie vypiť lahodnú šťavu, než konzumovať veľké množstvá ovocia a zeleniny.

Naše telo v podstate pracuje ako odšťavovač tak prečo mu prácu neuľahčiť? Keď konzumujeme ovocie alebo zeleninu, telo suroviny strávi a vyberie si z nich len to najlepšie – živiny. Nepotrebné zvyšky telo pošle do čriev a potom už všetci vieme, kam ďalej putujú… Ale odšťavením a následným vypitím šťavy, telo dokáže vstrebať živiny veľmi rýchlo a nie je zaťažované trávením!

Možno si hovoríte prečo odšťavovať ovocie a zeleninu doma, keď si môžeme v každom obchode kúpiť 100% krabicový džús. Porovnávate neporovnateľné! Iba čerstvo vylisovaná šťava nám dodá potrebné živiny, ktoré naše telo potrebuje. Šťavy predávané v obchodoch sú pasterizované, čím sú dokonale zničené živiny ktoré sú vlastne dôvodom prečo šťavy konzumujeme. Pokiaľ máte záujem dozvedieť sa viac o priemyselnej výrobe štiav, tu máte možnosť.

odstavovač_g21

Odšťavovač G21 pre viac info klik na obrázok

Pravdepodobne ste už počuli alebo čítali o blahodárnych účinkoch ovocných a zeleninových štiav – pokiaľ však nezačnete pravidelne odšťavovať a konzumovať šťavy, nedokážete si predstaviť ten rozdiel. Vlastná skúsenosť Vám dá viac než stovky prečítaných článkov

Detoxikácia organizmu znie ako radikálny pojem, ale predstavte si, že začínate svoj ​​deň s pohárom čerstvej šťavy alebo výborným ovocným koktailom. Nezáleží na tom, či si vychutnáte svieži ovocný fresh ešte v posteli alebo si po rannej rozcvičke doprajete revitalizujúci zeleninovú šťavu.

Skúste si predstaviť sobotný večer s vašimi priateľmi – zábava a pitie úžasných exotických koktejlov, ktoré pripravíte z čerstvo vylisovanej ovocnej šťavy a napríklad aj so špitkou alkoholu (od tohto zlozvyku sa môžete odpútať neskôr. Spôsobov ako zaradiť čerstvé šťavy do Vášho života je veľa a nie je nutné sa hneď logovať na vegánske fóra. Všetko má svoj ​​čas a ani radikálna zmena nie je to ideálne pre Vaše telo.

Dôvodov prečo urobiť zmenu a začať so šťavami je mnoho, ktorý z nich je pre Vás tým najsilnejším necháme už na Vás.

Vynikajúci dokument o stravovacích návykoch, ktorý ukazuje reálne premeny životov reálnych osôb na základe zmeny jedálnička:

Dokument sa zaoberá hlavne problematikou správnej výživy, ktorá vedie nielen ku kvalitnejšiemu životu, ale predovšetkým k účinnému predchádzaniu chronických ochorení ako sú ochorenia kardiovaskulárneho systému, cukrovky druhého typu, alebo napríklad rakoviny.

Liečba ovocnými šťavami

Vedeli ste, že na svete sú neziskové organizácie, ktoré liečia rakovinu a mnoho ďalších chorôb ako je napríklad cukrovka, lupus, atď. pomocou ovocných a zeleninových štiav? Vedeli ste, že ožarovanie, chemoterapia a prehĺtanie práškov nie je jediným možným riešením pri liečbe chorôb?

Dokument predkladá históriu liečby rakoviny aj fakty, ako „rakovinový priemysel“ dôsledne potieral a potiera akékoľvek spôsoby liečby, ktoré by mohli byť alternatívou k chemoterapií, ožarovaniu a operáciám. Ukazuje, ako môže byť rakovina vyliečená aj pomocou správnej výživy a prírodných doplnkov.

Celý film je možné zhliadnuť s SK titulkami TU

V čom sú šťavy lepšie ako pevná strava?

Keď odšťavujeme ovocie a zeleninu, telo získava viac živín ako keď konzumujeme stravu v celku a to preto, že telu suroviny pripravíme omnoho dokonalejšie, než keď pevnú stravu pokúšeme. Navyše, skúšali ste niekedy jesť celý ananás naraz. Skrátka je oveľa“ ‚jednoduchšie vypiť‘lahodnú šťavu, než konzumovať veľké množstvo ovocia a zeleniny.

Efektivita trávenia ovocia a zeleniny v pevnom stave je 17% a trávenie trvá 3-5 hodín. Odstránením vlákniny a vypitím šťavy zvýšime efektivitu trávenia na 68% a skrátime dobu trávenia na 10-15 minút.

Ďalšie pre nás pomerne šokujúce informácie priniesol výskum, ktorý vykonal inštitút vo Švajčiarsku. V tomto výskume bolo porovnávané množstvo vitamínov a minerálov u niekoľkých druhov ovocia a zeleniny v roku 1985, 1996 a 2002.

tabulka-porovnanie-ovocie-zelenina

Porovnávané množstvo vitamínov a minerálov
u niekoľkých druhov ovocia a zeleniny
v roku 1985, 1996 a 2002

Zdroj: Geigy Pharmakonzern, Switzerland (1985), Lebensmittellarbor Karlsruhe (1996), Sanatorium Oberthal (2002)

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
8 396 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme