Dojčenie je pri predchádzaní nákazám lepšie než očkovanie

ID-10068923

obrázok so súhlasom imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Grécki výskumníci vyzývajú na základe zistení nových výskumov všetky matky, aby svoje bábätká výlučne dojčili prinajmenšom prvých 6 mesiacov života. Podľa štúdie bábätká, ktoré sú výlučne dojčené prvých 6 mesiacov zažívajú menej nákaz než tie, ktoré sú dojčené kratší čas alebo prikrmované umelým mliekom.

Profesor Emmanouil Galanakis a jeho kolegovia sledovali zdravotný stav takmer 1.000 malých detí počas jedného roka. Potom vyhodnotili, ako boli deti kŕmené počas prvých mesiacov ich vývoja, a porovnali výsledky. Zistili, že plne dojčené deti mali významne menej nákaz než ostatné deti.

„Matkám by zdravotníci mali radiť, že navyše ku všetkým iným výhodám pomáha výlučné dojčenie predchádzať nákazám bábätiek a znižuje frekvenciu a závažnosť nákaz,“ povedali výskumníci.

Materské mlieko obsahuje dôležité protilátky, živiny, vitamíny a imunologické činitele, ktoré potrebujú bábätká na vývoj prirodzenej imunity voči chorobám. Inými slovami: dojčenie je najlepším a prirodzeným spôsobom tvorby imunity u detí, a odstraňuje potrebu chemikáliami naprataných očkovacích látok, ktoré častokrát spôsobujú viac škody než úžitku.

Tento výskum slúži matkám po celom svete aj ako ďalší budíček o dôležitosti dojčenia, nielen pre zdravie ich dieťaťa, ale aj pre zdravie ich samotných.

„Vieme, že dojčenie je základnou metódou výživy bábätiek; dobré pre matky a dobré pre zdravie,“ povedala Janet Fyle z Royal College of Midwives (Kráľovskej školy pôrodných asistentiek) vo Veľkej Británii v nedávnom článku BBC. „To je dôvod, pre ktorý potrebujeme pokračovať v našom úsilí o udržanie vysokého percenta dojčenia“.

Zdroj: http://www.bbc.co.uk/news/health-11417490

z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo: www.slobodavockovani.sk

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
6 274 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme