POTVRZENO: DNA Z GENETICKY MODIFIKOVANÝCH PLODIN SE PŘENÁŠÍ DO LIDÍ, KTEŘÍ JE JEDÍ

obrázok so súhlasom Vichaya / FreeDigitalPhotos.net

obrázok so súhlasom Vichaya / FreeDigitalPhotos.net

V nové studii publikované v deníku Public Library of Science (PLOS) výzkumníci zdůrazňují, že existuje dostatek důkazů, že fragmenty DNA nesou celé geny, které se dostávají do lidského organismu pomocí neznámého mechanismu.

Odporúčaná literatúra

Je zajímavé uvažovat, zda vědci v biotechnických korporacích již identifikovali tento mechanismus. V jednom ze vzorků krve je relativní koncentrace DNA plodiny vyšší než DNA lidské.

Studie byla založená na analýze více než 1000 vzorků lidské krve ze 4 dalších nezávislých studií. PLOS je snadno přístupný a respektovaný vědecký deník, který se věnuje především výzkumům v medicíně. Je dobré vidět, že se zde publikují podobné studie, potvrzující to, čeho se mnozí už celé roky obávali.

Popravdě, co se týče geneticky modifikovaných plodin a potravin, nemáme vůbec ponětí, jaký bude dopad jejich konzumace z dlouhodobého hlediska. První prodej geneticky modifikovaných potravin proběhl před relativně pouhými 20 lety, v roce 1994.

Neexistuje žádná cesta, jak by úřady v oblasti veřejného zdraví mohli otestovat všechny možné kombinace v rozsahu dostatečně velké populace při dostatečně dlouhém časovém úseku, aby mohli s jistotou říci, že jsou GMO neškodné. Genetik David Suzuki nedávno vyjádřil své obavy, tvrdíc že lidstvo je součástí „masivního genetického experimentu“ už po mnoho let. Narážel tím na tisíce lidí, co už jedí GMO.

Pokroky v genetickém inženýrství za poslední léta prokázali, že organismy mohou sdílet své geny. Na základě toho se předpokládalo, že se geny přesouvají pouze mezi jednotlivými zástupci stejného druhu a to reprodukcí. Takový typ přesunu nazývají též „vertikální“.

Dnes vědci zjišťují, že se geny nesdílejí pouze mezi jednotlivci v rámci stejného druhu, ale též mezi zástupci různých druhů…
pokračovanie : www.aktivityprozdravi.cz

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
3 169 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme