Maca – rastlina plodnosti – dokonalé zdravie, dlhovekosť a sexuálna vitalita

Či už o Mace hovoríme ako o peruánskom žen-šene alebo použijeme preklad významu domorodého označenia Maca, t.j. „z výšin pochádzajúca dobrá strava, ktorá posilňuje“, vždy sa dopátrame k nesmierne povzbudzujúcemu efektu tejto tradičnej juhoamerickej rastliny. Nájdeme ju v Andách, spravidla vo výškach medzi 3500 a 4500 metrami. Patrí k najstarším a najvyššie rastúcim rastlinám na svete.

Legenda hovorí, že maca bola darom boha Virakoči, ľuďom žijúcim v extrémne nepriaznivých podmienkach. Dvetisíc rokov bola súčasťou stravy a zdrojom cenných zložiek, zaručujúcim dokonalé zdravie a dlhovekosť. Ľudí chránila pred náhlymi zmenami počasia a pri nedostatku kyslíka, ktorý súvisel s nadmorskou výškou. Bola prostriedkom na zvýšenie fyzického výkonu a duševnej kondície. V čase rozkvetu Ríše Inkov slúžila vďaka svojej hodnote dokonca ako miestne platidlo.

Maca je dôležitou súčasťou života miestnych obyvateľov dodnes, legendu iba vystriedalo dôkladné vedecké skúmanie. V laboratóriách bol preukázaný obsah mnohých stopových prvkov (železo, vápnik, meď, zinok, horčík, draslík, sodík a jód), vitamínov (A, B1, B2, B6, B12, C a E) a veľkého množstva aminokyselín. Objavené boli glykozidy, steroly, triesloviny, saponíny, terpenoidy a mnohé ďalšie látky.

Napriek tomu, že maca už dnes dávno nie je platidlom, jej hodnota zostáva. Spočíva v jej účinnosti a vlastnostiach, ktoré ju robia naozaj výnimočnou. Vysoká nadmorská výška, iba ručná práca bez možnosti akejkoľvek mechanizácie a pôda, ktorá musí štyri roky odpočívať a silnieť. Až potom je pripravená na to, aby sa mohla stať vhodným miestom pre ďalšiu úrodu tejto mimoriadnej rastliny.

Organic_Maca_powder

Organic Maca pre viac info klik na obrázok

MACA – účinky

 

Všetky informácie uvedené na tejto stránke sú len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú zákazníkov k tvrdeniam, že majú tieto produkty liečivé účinky.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
2 162 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme