Strom, ktorý „krváca“ – Dračia krv – nahradí niekoľko liekov naraz

Dračia krv, ktorú poznáme ako Drags Imun, je čistá živica tmavočervenej farby z juhoamerického stromu Croton lechleri. Jej účinky sú také rôznorodé, že nahradí niekoľko liekov naraz.

         Peruánske ZLATO

Croton lechleri je vysoký štíhly strom dorastajúci do výšky 10–20 m. Rastie v povodí Amazonky a v Andách, v nížinách aj výšinách a miestami tvorí celé lesy. Jeho červeno-šedá kôra s bielymi škvrnami je hladká, listy veľké (12–30 cm dlhé), svetlozelené, srdcovité, pokryté tenkými chĺpkami. Početné kvety zeleno-bielej až jantárovej farby tvoria hroznovité zoskupenia. Plody sú malé, guľaté, červenkasté a pokryté chĺpkami, obsahujú hladké a mäkké semená, ktoré tvarom pripomínajú draka.

Ak je kôra stromu narezaná alebo zodretá, vyteká z nej tmavočervená, šťavovitá, penivá miazga (latex, živica), ako keby strom krvácal. Tento latex má liečivé vlastnosti a Peruánci ho používajú ako “tekutý obväz”, pretože rýchlo schne a vytvára ochrannú vrstvu.

V ľudovej medicíne Peru je táto rastlinná šťava známa a užíva sa už celé storočia. Tvaru semien a farbe živice vďačí strom za svoj názov Sangre de Drago – “dračia krv”.

strom-sangre-de-drago-dracia-krv-strom-zivota-download-canva.jpg

        LIEČBA

Prvú zmienku o Sangre de Drago zaznamenal okolo roku 1600 španielsky prírodovedec a objaviteľ otec Bernabé Cobo, ktorý popisoval jeho liečivé účinky. Od 60. rokov minulého storočia prebiehajú výskumy tejto živice na popredných univerzitách na celom svete. Boli z nej izolované látky SP – 303 (užívané pri liečbe hnačiek pri ochorení AIDS a pri liečbe hnačiek spojených s cestovaním) a taspín (vykazuje protizápalovú aktivitu a hojí rany).

Filozofia bylinkárov z doby Dioscorida (grécky lekár za vlády cisára Nera, 40–90 n. l., autor jedinečnej 5-dielnej bylinkárskej encyklopédie, ktorá dala základ gréckemu lekárstvu) a Galéna (grécky lekár, nar. 129 n. l., propagátor liečby púšťania krvi žilou a odvážny operatér) uvádza, že rastliny, ktoré sa podobajú na niektorú časť ľudského tela, sa môžu použiť na liečbu ochorenia práve tejto časti tela. Takže Sangre de Drago je podľa tejto filozofie skvelá na krv, krvné cievy a kardiovaskulárny systém (listy v tvare srdca, latex farby krvi).

       NAMIESTO DESIATICH LIEKOV JEDNA RASTLINA

Všetci veľmi dobre vieme aj o ďalších znamenitých antivírusových, antibakteriálnych, antiseptických, antimykotických, hemostatických, protinádorových, protistresových a tonizujúcich účinkoch crotonu, pretože v domácej lekárničke takmer každého z nás nechýba prípravok Drags Imun: čistý, 100%-ný extrakt zo spomínaného stromu, posilňujúci imunitný systém a pomáhajúci rýchlej regenerácii organizmu. Odborné štúdie dokazujú, že je napríklad 30-krát silnejší než penicilín. Využitie Drags Imunu oceníme mnohými rôznymi spôsobmi – vnútorne aj zvonka. Je dobré zhrnúť si a zopakovať jeho účinky.

drags-imun-energy-30ml-dracia-krv-sangre-de-drago-zivica.jpg

Pre viac info – klik na obrázok

Vnútorné použitie:

Vonkajšie použitie:

DÔLEŽITÁ ZLOŽKA

Výnimočnosť tohto latexu nebola ponechaná len v jeho čistej forme, nájdeme ho aj v mnohých ďalších produktoch, ktorým prepožičiava svoje vlastnosti.

Prvý z nich je určite mydlo Drags Imun. Využijeme ho na všetky vírusové ochorenia kože vrátane bradavíc a drobných bradavičnatých nádorčekov na koži. Zmierňuje zápaly podkožia, je vhodné používať ho pri vyrážkach v štádiu sčervenania. Uplatní sa aj pri popáleninách 1. stupňa (sčervenanie pokožky), podporí ich hojenie. Rovnako ako po uštipnutí hmyzom. Celkovo môžeme toto výnimočné mydlo využiť na obnovenie pokožky po všetkých možných ranách a defektoch, účinne zrýchľuje ich sceľovanie.

Extrakt crotonu obsahuje aj Pentagram® terapeutických krémov. Okrem neho sú nabité bylinnými extraktmi s termálnou vodou z Podhájskej, ktorej výnimočnosť veľmi dobre poznáme.

Najnovšie nájdeme extrakt z Crotonu lechleri v kozmetickom kréme Artrin Renove z radu Beauty Energy. Posilňuje oslabenú ochrannú funkciu pokožky tváre, podporuje tvorbu kolagénu a vytvára ochranný film na unavenej, bledej a šedej pokožke (vyživuje krv).

Croton lechleri je zároveň neoddeliteľnou súčasťou zubných pást Silix, Balsamio a Diamond. Podporuje nielen ich hojivý účinok, ale zabezpečuje aj ich penivosť. Všetky pasty vďaka svojmu prírodnému zloženiu pôsobia proti vzniku zubného kazu, majú protizápalové účinky a zmierňujú kazivosť zubov, podporujú ich pevnosť a pevnosť a zdravie ďasien. Diamond vás môže osloviť, tak ako mňa, sviežou škoricovou chuťou, Balsamio pripomenie “klasickú” pastu vďaka obsahu niaouli a mäty, Silix o.i. kombináciu citrónu s kardamónom. Naše telo sa detoxikuje aj cez zuby, nezabúdajme na to! Preto je dobré, keď počas roka vystriedame všetky tieto tri prírodné pasty. Pritom je dôležité nezabudnúť na čistenie jazyka, na ktorom sa reflexne premietajú dôležité vnútorné orgány.

V dračej krvi nachádzame mocného spojenca, ktorý nás “postaví na nohy”, podporí regeneráciu a pomôže nám opäť sa usmievať.

Pretože krv, to je láska a radosť, ktorú nevyhnutne potrebujeme k životu.

AUTOR: MARCELA ŠŤASTNÁ

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
30 364 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme