Zázrak menom vitamín C a interferón

vitamin-c-citron-voda

Pre viac info o vitamíne C
klik na obrázok
free photo www.pixabay.com

Už niekoľko rokov sa medicína snaží využiť industriálne vyrobený interferón na liečbu viacerých ochorení, najmä takzvaných autoimunitných, ako napríklad skleróza multiplex. Takáto liečba je finančne náročná a môže spôsobiť nezanedbateľné vedľajšie účinky.

Ľudské telo má v imunitnom obrannom systéme k dispozícii nespočetné páky, pomocou ktorých sa zbavuje infekcií. Všetky tieto páky však potrebujú vysoké dávky vitamínu C na to, aby bol zabezpečený optimálny chod – schopnosť ubrániť sa pred infekciami a efektívne sa ich zbaviť. Avšak človek, ako jediný cicavec oddávna trpí nedostatkom vitamínu C. Jednak stratil schopnosť ho v tele produkovať a taktiež si nemôže jeho dostatok (minimálne 3000 mg denne) zabezpečiť v potrave. Nevyhnutné je preto jeho dopĺňanie.

Prvá línia imunitnej obrany pozostáva z leukocytov – bielych krviniek. Tieto “hliadkujú” v krvnom systéme, hľadajú votrelé mikróby a pri ich nájdení ich zničia. Biele krvinky nevyhnutne potrebujú vitamín C na to, aby fungovali efektívne. Ďalším ochrancom je nedávno objavený glykoproteín interferón, produkcia ktorého sa pri invázii infekčnými mikróbmi automaticky zvyšuje. V štúdii publikovanej v nedávnom vydaní Medical World News (Správy zo sveta medicíny), výskumníci naniesli interferón 11. dobrovoľníkom na sliznicu nosa a vystavili ich ľudskému vírusu. Žiadnemu z nich sa neprejavila nádcha, pričom trom sa prejavili len jej počiatočné symptómy. Po podaní vírusu bez podania interferónu, ôsmym zo zúčastnených sa prejavila akútna infekcia, u dvoch sa vyvinuli menšie symptómy a u jedného sa vírus neprejavil vôbec.

Zatiaľ čo interferón sa čoraz viac propaguje ako nádejný liek, ostáva stále veľmi drahým a málo dostupným. Doktori Pauling a Stone trvajú na tom, že niet dôvodu využívať túto drahú látku, keďže omnoho lacnejšie, bezpečnejšie a efektívnejšie vysoké dávky vitamínu C dosahujú prinajmenšom rovnaké výsledky ako liečba interferónom. Dr. Stone taktiež poukazuje na fakt, že jednou z funkcii vitamínu C v tele je podpora výroby vlastného interferónu. Zvýšenie hladiny interferónu, ktorý je produktom tela človeka, môže byť ľahko dosiahnutá zvýšením vitamínu C. Je to ďalší dôkaz toho, že biológia nášho tela je perfektnou továrňnou vlastných liekov proti mnohým ochoreniam, ak sa pravdaže tejto továrni dodajú správne suroviny v správnom množstve.

Kvalitný vitamín C 

Poznámka Kampane za pravdu v medicíne (aktualizovane 9/6/2015). Niektorí lekári a medici nás kritizujú (alebo si skôr robia posmech) za to, že šírime bludy keď pacientom s autoimunitnými ochoreniami radíme podporiť imunitu bylinami, alebo doplnkami ako vitamín C, ktorý má, podľa nich, imunostimulačný účinok a preto majú takéto látky nežiadúci, teda opačný účinok. Z toho dôvodu si poniektorí aj sami vydedukovali, že prírodné látky, ktoré majú podporiť imunitu, nemajú žiadny účinok. Pravda je ale taká, že mnohé prírodné substancie a výživové prvky majú omnoho komplexnejšie, takzvané imunomodulačné účinky, alebo inak, imunitu nielenže povzbudzujú, alebo naopak supresujú, ale ju regulujú. O tomto svedčí aj tento článok o vitamíne C. Podobné imunomodulačné účinky má aj vitamín D.

Z knihy Vitamin C Updated, Jack Joseph Challem

Zdroj: Vedomec.com

Všetky informácie uvedené na tejto stránke sú len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú zákazníkov k tvrdeniam, že majú tieto produkty liečivé účinky.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
3 458 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme