Tajomstvo vitamínu C a príprava elixíru mladosti

Odpradávna alchymisti hľadali elixír mladosti. Na internete sa objavili mnohé „zázračné“ uzdravenia s jednoduchými receptami a megadávkami vitamínu C pomocou ktorých si ľudia uľavili pri problémoch s platničkami, opravili zuby, zlikvidovali alergiu, definitívne skoncovali s chrípkou, … a dokonca zmizli aj všetky vrásky z čela!

Vitamín C naozaj pomáha pri prechladnutí… ale v konských dávkach. Tvrdia to fínski vedci: 

Napriek tomu nám WHO odporúča iba nízke dávky v stovkách mg – to preto, aby sme sa nezbavili problémov a neprestali byť odberateľom farmaceutických liekov:

Vitamín C (kyselina askorbová) je vo vode rozpustná výživná látka, nevyhnutná k životu a udržaniu telesného zdravia. V ľudskom tele plní veľa dôležitých funkcií. V dávkach do 10 g denne má skôr výživový (nie liečebný) charakter, … Skôr než však začnete s megadávkami, popočúvajte si videá na spodku stránky a prečítajte nasledovnú pdf knihu – je zadarmo:

Pomixované paradajky s vitamínom C nájdete na webe pod názvom „elixír mladosti“.

Zdravý človek by mal skonzumovať niekoľko gramov, chorý niekoľko desiatok gramov (nie miligramov) vitamínu C denne, no málo kto to dodržiava. Výborný spôsob ako do seba dostať primeranú dávku vitamínu C bez tráviacich problémov je Elixír mladosti.

My sme tento recept obohatili o ďalšie dôležité látky. Čo teda budete potrebovať?

paradajka-napoj-dzus-freepngfuel

Môžete primiešať niečo zelené (špenát, listovú zeleninu alebo zelené potraviny – odporúčame žihľavu, púpavový koreň a iné divo rastúce jedlé rastliny)

Zmes po zmixovaní skladujte v chladničke a spotrebujte do 2-3 dní, pretože začne kysnúť. Po vypití každej dávky si prepláchnite zuby čistou vodou aby Vám kyselina neleptala zuby.

Ak nemáte času mixovať, nevadí. Môžete si vitamin C rozpustiť v ľubovoľnej z týchto štiav, alebo si kyselinu askorbovú rozpusťte vo vode a ak máte v lete vlastné paradajky, zahryznite do nej po posolení himalájskou, či praidskou soľou zmiešanou v pomere 3:1 s draselnou soľou.

Úplne geniálny spôsob je rozmiešať vo vode dennú dávku tohto Horčíka s citrónovou príchuťou s dennou dávkou kyseliny askorbovej (určenej podľa testu v horeuvedenej pdf brožúre) a popíjať celý deň. Získate skutočne chutný nápoj, ktorý si navyše zamilujete. Môžete primiešať aj MSM, L-Complex, Acetyl karnitín, draslík, … a k tomu užívať zinok, B-komplex, … viac info v sekcii Doplnková liečba

Táto kombinácia Vám pomôže zdolať množstvo chorôb.

Prajeme dobrú chuť a ešte pripájame zopár potrebných informácií o Vitamíne C.

Na to, aby sa syntetický vitamin C dobre vstrebal, je ho potrebné kombinovať s prírodným C-čkom (ako sme hore uviedli), alebo použite lipozomálnu formu C vitamínu, ktorá sa vstrebáva takmer na 100%. Môžete do nápoja primiešať aj práškové sušené ovocie, či prírodnú citronku, či taký vitamín C, ktorý je rozpustný nie len vode, ale aj v tuku.

Zvýšené dávky vitamínu C by mali užívať predčasne narodení novorodenci, tehotné a dojčiace ženy, osoby pracujúce v infekčnom alebo stresovom prostredí. Fajčiarom sa odporúča dvojnásobná dávka.

Vitamín C je dôležitý pre dostatočnú tvorbu kolagénu, čím sa zabezpečuje správna funkcia krvných ciev, kostí, chrupaviek, ďasien, zubov, pokožky, nervového systému, prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom, zvyšuje vstrebávanie železa, …

Jeden z najobsiahlejších dokumentov, kde Peter Tuhársky spracoval koncepciu optimálneho prísunu vitamínu C, ako prevencie i ako súčasti liečby infekčných ochorení, ako aj mnohých chronických ochorení vrátane  prevencie vážnejších dôsledkov aterosklerózy, napr. srdcových a mozgových infarktov. Vitamín C má v  každej bunke nášho tela a v spojivovom tkanive nezastupiteľnú úlohu a na rozdiel od väčšiny zvierat si človek nedokáže tvoriť vitamín C. Prečo by sme nemali skúsiť poskytnúť telu dostatok vitamínu C podľa jeho potrieb, bez zaťaženia organizmu toxickými látkami aj v dávkach desiatok gramov, … viac:

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
8 911 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme