Regeneračné a harmonizačné mydlá, čo Vám vyčistia a pohladia pokožku aj dušu a zbavia chorôb aj únavy

Keď sa povie “mydlo”

Taká obyčajná kocka, ktorú sme kedysi dennodenne používali. Z detstva si pamätám jasmínové mydlo. Milovala som ho pre jeho vôňu. Ležalo na starom popraskanom umývadle, vždy k dispozícii. A pamätám si ten pocit, keď som si s ním umyla tvár a celé telo – moja pokožka sa po násilnom odmastení akoby scvrkla. Vybavujú sa mi aj mydlové vločky na pranie a vyváranie bielizne. A ako ťažko sa dostávali preč z platne, keď hrniec pretiekol…

Kedysi hojilo rany

Viete, že výrobu mydla ovládali už starí Sumeri? A že z obdobia okolo roku 2200 pr. n. l. pochádza hlinená tabuľka s návodom na prípravu mydla z vody, lúhu a kasiového oleja? Toto mydlo sa ale nepoužívalo na hygienu či pranie, ale ako prostriedok urýchľujúci hojenie rán! Mydlo postupne preniklo z Mezopotámie cez Egypt, Grécko, Pompeje, Arábiu, Marseille až do New Yorku.

V našich krajinách sa mydlo vyrábalo po domácky až do konca 17. storočia, vznikol dokonca mydlársky cech, a tým aj nové remeslo – mydlárstvo. Prvú českú továreň na výrobu mydla pri Ústí nad Labem vybudoval koncom 19. storočia istý Johann Schicht. (Už pred 1. svetovou vojnou sa stala najväčšou továrňou na spracovanie tukov v Európe, po 2. svetovej vojne bola rodina odsunutá a podnik zoštátnený, dnes je to známa Setuza.)

Návrat do rovnováhy

Od toho času pretieklo dosť vody, ale mydlá v našich životoch zostávajú v rôznych podobách. Ručná výroba mydiel sa obnovila v súkromných mydliarňach a domácnostiach, kde jednotlivé kúsky získavajú špecifickú energetickú stopu svojho výrobcu.

Ak chcete viac o mydlách klik na obrázok

Ak chcete viac o mydlách
klik na obrázok

Aj mydlá Energy patria do tejto skupiny. Sú citlivo vytvorené podľa princípov Regenerácie v Pentagrame®. Cieľom nášho života je vnútorná a vonkajšia harmónia. Každý z nás prežíva počas svojho vývoja rôzne vzostupy a pády, zbiera skúsenosti, tvorí si názor, rekapituluje, občas sa vychýli z rovnováhy, aby sa prostredníctvom nadobudnutej skúsenosti mohol do nej opäť vrátiť. Na tieto prípady nám na rýchly návrat k harmónii slúžia okrem krémov a šampónov Pentagramu® práve mydlá. A nezáleží na tom, či ide o každodenný mydlový rituál alebo jednorazovú potrebu len tak siahnuť po hladkej a voňavej kocke glycerínového mydla s obsahom bylinných výťažkov, prírodných silíc a termálnej vody z Podhájskej. A je výborné, keď necháme priestor svojej intuícii, aby sme zvolili práve mydlo, ktoré potrebujeme. Skúsme v tej chvíli nepremýšľať.

Päť mydiel – päť prvkov – päť emócií

Mydlo Artrin vyberieme kedykoľvek pri pocite únavy a obavách z udalostí, ktoré nás čakajú. Aj vtedy, keď nás trápi akékoľvek poranenie – porezanie, škrabance, vyvrtnutie členka, bolesti ramien, po úraze či odstránení sadry. Mydlo napeníme a môžeme zároveň urobiť jemnú masáž boľavých miest. Mydlo totiž patrí medzi najstaršie masážne prípravky.

Protektin si poradí s hnevom a agresivitou, nespokojnosťou a pocitom, že každú chvíľu vybuchneme. Pomôže nám prijímať všetko, čo sa nám deje. Vyčistí nielen negatívne emócie, ale aj aknóznu pokožku tváre, poradí si aj s ekzémom alebo plesňou na chodidlách. Ak radi navštevujete sauny a bazény, pribaľte si ho so sebou. Podobným spôsobom môžete využiť aj mydlo Drags Imun alebo Cytosan.

Ruticelit podporuje prekrvenie, takže je ideálne používať ho pri pocite, že sme úplne vyčerpaní a zavalení nadmierou povinností, pomaly strácame radosť zo života a náš “oheň”, teda elán, vyhasína. Rozhýbe v tele všetko, čo stojí – lymfatický aj krvný obeh, prehreje stuhnuté svaly, podporí správnu činnosť žilového systému a celkovú vitalitu.

Cytovital je mydlo, ktoré hladí. Dušu aj pokožku. Podporuje tvorivosť, to, že náš život má nejaký zmysel. Má na svedomí hĺbkovú hydratáciu kože a zvyšuje jej pružnosť a jemnosť.

Droserin odporúčam mať poruke určite vtedy, ak máte deti. Zvyšuje obranyschopnosť tela a nielen dieťa si ho veľmi rýchlo obľúbi pre jeho typickú vôňu. Pôsobí na akékoľvek vírusové a bakteriálne infekcie, takže je ideálny aj na miesta, kde sa pohybuje viac osôb. Zároveň podporí našu guráž a predíde prepadaniu smútku a apatii.

Dve navyše

Významným doplnkom základného Pentagramu® mydiel sú ďalšie dve – Drags Imun a Cytosan. Po Drags Imune a Cytosane by som siahla v prípade akéhokoľvek zásadnejšieho alebo úpornejšieho ochorenia tela a kože.

Drags Imun určite poslúži aj na dovolenke – zvládne štípance a iné povrchové infekcie kože, najmä ak sa pohybujeme v exotickom prostredí. Ak máme ťažkosti s imunitou a trápia nás napríklad častejšie opary, mali by sme ho mať poruke.

Cytosanové mydlo má veľkú úlohu napríklad po ožarovaní a hojení kože, podporuje lokálnu hĺbkovú detoxikáciu. Takže si trúfam povedať, že je vhodné pri ťažších ochoreniach – vnútorných aj vonkajších.

Autor: MARCELA ŠŤASTNÁ

Mydlo Protektin

Mydlo Ruticelit

  • univerzálne mydlo
  • poruchy prekrvenia
  • sčervenanie a prekrvenie
  • bledosť pokožky
  • aktivuje
  • vnútorne ohrieva

Mydlo Cytovital

  • na dosiahnutie hladkej, jemnej a pružnej pokožky
  • rovnomerné premastenie
  • prevencia akné
  • zvlhčuje
  • vnútorne stabilizuje

Mydlo Droserin

  • vyrážky
  • plesňové ochorenia
  • dozrievanie kožných buniek
  • pevnosť pokožky
  • zvyšuje obranyschopnosť
  • vnútorne spevňuje

Mydlo Artrin

  • vlhké ekzémy
  • suchá pokožka
  • uľahčenie prestupu metabolitov cez kožu (dna…)
  • upokojuje, uvoľňuje
  • vnútorne ochladzuje

Mydlo Cytosan

Mydlo Drags imun

 

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
2 096 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme