Sme pripravení, keď prichádza sezóna chrípky?

Virózy, nachladnutie, nádcha, kašeľ, chrípka alebo zápaly dýchacích ciest sú v mesiacoch jesene, zimy a jari našimi častými sprievodcami. A hoci by sme si veľmi priali, aby nás choroby veľkou okľukou obišli, obvykle aspoň jednu všetci prekonáme. Preto je dobré mať na výber z viacerých možností, ako ich čo najviac skrátiť a zaistiť čo najmiernejší priebeh.

nachladnutie-chripka-pixabay-free

Chrípka je akútne infekčné ochorenie vyvolané vírusom, pričom zdrojom nákazy je chorý človek a to najmä počas prvých dní choroby. Infekcia sa šíri z človeka na človeka kvapôčkovou nákazou hlavne pri kašli, kýchaní, aj pri hovorení z bezprostrednej blízkosti, ale aj nepriamo, prostredníctvom znečistených predmetov.

Príznaky choroby sa začínajú zvyčajne náhle. Prejavia sa horúčkou, zimnicou, niekedy triaškou, bolesťami hlavy, svalov a kĺbov, zvýšenou únavou a vyčerpaním. Prítomné môžu byť bolesti hrdla, kýchanie, dráždivý kašeľ, niekedy zápal očných spojiviek, bývajú tiež bolesti na hrudníku či tráviace ťažkosti.
Zvýšenú teplotu alebo miernu horúčku (do 38°C) umelo neznižujeme, pretože vtedy začína tvorba protilátok na boj s vírusom. Ale pokiaľ je horúčka privysoká, je potrebné znížiť ju liekmi alebo použiť chladivý zábal.

Chrípku je potrebné vyležať.

Inak hrozia bakteriálne komplikácie, čiže „nástup“ bakteriálnej infekcie na vírusmi poškodené a nedoliečené sliznice dýchacích ciest, najčastejšie zápal priedušiek alebo pľúc. Samozrejmosťou je zostať doma a ochorenie nešíriť, podporiť regeneráciu konzumáciou kvalitnej, ľahko stráviteľnej stravy, dostatok tekutín a nefajčiť.

Čím predchádzať chrípke

Zo základného Pentagramu bylinných koncentrátov je to hlavne Vironal, ktorý sa odporúča podávať preventívne i na podporu imunity v bežnej odporúčanej dávke. Ideálne je užívať ho počas obdobia v čase obvyklého výskytu chrípkových epidémií. Ak sa chrípka či iné akútne ochorenie už vyskytne, treba ho brať v plnej dávke (3-krát denne 7 kvapiek).

sirup-proti-kaslu-kvapky-lyzicka-doplnok-2557629_960_720-pixabay.jpg

Doplnky k zakúpeniu pre podporu Vašej imunity – Klik na obrázok

Ďalším, veľmi účinným, je prípravok Flavocel, ktorý je vhodné užívať preventívne počas celého roka v udržiavacej dávke 1–2-krát denne 1 tabletu po jedle. Pretože obsahuje prírodný vitamín C, bioflavonoidy a Ibištek sudánsky, priaznivo vplýva na imunitu a dopĺňa vitamín C. V čase jeho zvýšenej potreby, počas infekčného ochorenia, sa užíva 3-krát denne 1–2 tablety.

Ak sa objavia prvé príznaky chrípky alebo bežného prechladnutia, je veľmi účinné podávať Grepofit Drops. Bežná dávka je 10–15 kvapiek, 3-krát denne. Prípravok obsahuje alkohol, preto sa rýchlo vstrebáva už v dutine ústnej a veľmi rýchlo účinkuje. Pre obsah alkoholu ho nepodávame malým deťom ani epileptikom.
V prípade ťažšieho priebehu chrípky, pri nepríjemnom, silnom dráždivom kašli, ako aj pri komplikovanom priebehu spojenom s bakteriálnym zápalom priedušiek, je ideálne použiť prípravok Grepofit kapsuly. Počas prvých dní akútneho stavu sa môže užívať až 9 kapsúl denne, po zlepšení je bežná dávka 5 kapsúl denne rozdelených na viac dávok: 2–2–1 kapsula. Pomáha zmierniť bolesti hrdla a je účinný aj pri zápaloch močových ciest.

Z lokálne pôsobiacich prípravkov je dobrým pomocníkom Grepofit Spray, ktorý aplikujeme na zapálené sliznice hrdla a ústnej dutiny, dobre pomáha aj pri aftách a herpese. Používa sa niekoľkokrát denne 1–2 vstreky na zapálené miesta, eliminuje bolesť aj zápach z úst.
Ak je prítomná nádcha, pocit plného, upchatého či svrbiaceho nosa, môžeme využiť prípravok Grepofit Nosol Aqua, ktorý sa aplikuje do nosných dierok niekoľkokrát za deň podľa potreby.

pexels-smrkanie-choroba-nadcha-chripka-zena-3807629-scaled.jpg

Ako ju ľahšie zvládať keď už prepukla

Pri ťažšom, zdĺhavom priebehu chrípky a aj ďalších infekčných ochoreniach spôsobených vírusmi, baktériami, chlamýdiami a plesňami, je veľmi účinný Cistus Komplex. Tento bylinný výťažok vďaka vysokej koncentrácii antioxidantov a polyfenolov zabraňuje vírusom prenikať do vnútra buniek a tam sa rozmnožovať. Zároveň významne zvyšuje imunitu. Užíva sa 3-krát denne, 5–7 kvapiek.

Imunosan ako sofistikovaný poradca imunitného systému je zostavený tak, aby nielen posilňoval jednotlivé zložky imunity, ale súčasne ich dostával pod kontrolu a reguloval ich nástup do boja proti infekcií ale aj ústup kedy už viac nie je s čím bojovať.

A neopomenuteľný, širokospektrálny Drags Imun, ktorý má silné antibakteriálne, antivírusové, protiplesňové, antioxidačné a hemostatické vlastnosti, ktoré celkovo podporujú obranyschopnosť aj schopnosť regenerácie po chorobe. Svojimi protizápalovými účinkami veľmi priaznivo pôsobí pri respiračných, chrípkových a horúčkových ochoreniach, tak isto aj pri infekčných ochoreniach urologického alebo gynekologického charakteru. Pri aplikácií z vonku má svoje osvedčené opodstatnenie na rany, opary aj bradavice.

Pre rýchlejšiu rekonvalescenciu

Posilňovať odolnosť organizmu pomáhajú a na prevenciu infekčných ochorení slúžia aj prípravky Probiosan Inovum, ako aj všetky zelené potraviny, zvlášť Organic Sea Berry Powder.

Autor: MUDr. Július Šípoš,  MUDr. Alexandra Vosátková

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
1 054 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme