Účinnosť oxidu dusnatého v boji proti COVID-19

RESEARCH TRIANGLE PARK, N.C., 10. septembra 2020 / PRNewswire / – KNOW Bio, LLC priniesla prvý definitívny dôkaz, že oxid dusnatý (NO) tlmí vírusovú reprodukciu SARS-CoV-2, ľudského koronavírusu, ktorý spôsobuje COVID-19. Oxid dusnatý je molekula, ktorú telo prirodzene produkuje, aby regulovalo prietok krvi, kontrolovalo zápaly a chránilo sa pred napadnutím mikroorganizmami.

corona-vírus-covid-dna-4833754_1920-freepixabay

Pre lepšie pochopenie akú dôležitú úlohu v organizme hrá oxid dusnatý, odporúčame prečítať článok:

Prípravky na zvyšovanie oxidu dusnatého majú nasledovný účinok na potláčanie COVID-19:

 

Tieto medzníky in-vitro experimentov sa uskutočnili testovaním viacerých zlúčenín uvoľňujúcich oxid dusnatý na vírus SARS-CoV-2 v nezávislom laboratóriu s dlhou históriou antivírusových výskumov. Na infikované bunky VERO E6 sa aplikovali terapeutické dávky (<200 µM), ktoré vykazovali priamy účinok na vírusovú replikáciu. Po 24 hodinách bol pozorovaný viac ako 99,9% pokles vírusov v porovnaní s neošetrenými bunkami. Na neinfikovaných bunkách nedošlo k žiadnemu cytotoxickému vplyvu (poškodenie buniek alebo smrť bunky).

„Sme prví, ktorí potvrdili silnú biologickú aktivitu oxidu dusnatého proti SARS-CoV-2, novému koronavírusu, ktorý spôsobuje COVID-19,“ uviedol Neal Hunter , výkonný riaditeľ spoločnosti KNOW Bio, LLC. „Ako líder vo vývoji terapií založených na NO sme mali pocit, že sme v najlepšej pozícii, aby sme dokázali, že NO je účinný proti tomuto vírusu.“

Predchádzajúce správy len špekulovali o potenciáli oxidu dusnatého slúžiť ako terapeutikum pre pacientov s COVID-19 alebo ako preventívne protiopatrenie pre tých, ktorým hrozí riziko vystavenia vírusu.[1] Tieto dohady boli z veľkej časti založené na predtým publikovaných vedeckých dôkazoch odvodených zo štúdií uskutočnených s pôvodným vírusom SARS-CoV.

„Rozsiahla literatúra podporujúca funkciu oxidu dusnatého ako širokospektrálneho antimikrobiálneho činidla ukazuje, že prístupy založené na oxide dusnatom môžu hrať úlohu pri prevencii, obmedzovaní a / alebo liečbe pľúcnych následkov COVID-19,“ uviedol Mark Schoenfisch , Ph. D., hlavný vedecký pracovník, KNOW Bio, LLC.

Bolo vyhlásené, že oxid dusnatý (NO):

  • Inhibujte infekciu koronavírusom zmenou väzby povrchových proteínov a narušením schopnosti vírusu pripojiť sa k receptoru a infikovať ľudské bunky. [2]
  • Inhibujte vírusovú replikáciu koronavírusu vo vnútri infikovanej bunky spomalením produkcie vírusovej RNA – výsledkom je menej vlákien RNA a vírusových kópií. [3]
  • Inhibujte uvoľňovanie reprodukovaného vírusu zabránením smrti hostiteľských buniek interferenciou s aktivitou kaspázy – častice reprodukovaného vírusu tak zostávajú v infikovanej bunke a šíri sa menej vírusových častíc, aby infikovali ďalšie bunky. [4]

„Získali sme nové poznatky o účinných koncentráciách, rýchlostiach uvoľňovania a mechanizme pôsobenia oxidu dusnatého proti ľudskému koronavírusu – poskytujúc cenné poznatky o bezpečnosti a účinnosti,“ pokračoval Schoenfisch.

„Narušujú sa milióny životov a státisíce ľudí zomrelo kvôli tomuto vírusu,“ pokračoval Hunter. „Naše objavy jasne ukazujú, že terapeutiká na báze oxidu dusnatého musia byť súčasťou každej dobre premyslenej reakcie na COVID-19.“

Zdroj a viac info o KNOW Bio, LLC: www.knowbiollc.com

Pre dosiahnutie plného účinku je vhodné doplniť vitamínmi B6, B12 a kyselinou listovou či MSM

Pre úspešné zvládanie odporúčame s hore uvedenými prípravkami užívať aj ďalšie, ktoré nájdete v článkoch o prevencii a liečbe akútnych respiračných ochorení:

Prišlo mailom:

Prof. MUDr. Vialaim Doniča považuje L-complex za lepší preparát na liečbu covidu ako Ivermektín. Jeho doktorant z Ukrainy udostal covid. Po 2 dňoch a 6 lyžičkách L-complexu napísal:
Добрый день профессор Донич. Сегодня температура 36,6. Горло почти не болит. Вкус мне кажется уже полностью вернулся. В ногах осталась ещё немного усталость. Дыхание – супер. Кашля почти нет.
Preklad: Dobrý deň profesor Donič. Dnes teplota klesla na 36,6. Hrdlo už skoro nebolí. Zdá sa mi, že chuť sa úplne vrátila. Stále mám malú únavu v nohách. Dýchanie je super. Kašel takmer úplne pominul.

V nasledujúcom videu si viete nastaviť automatické titulky:

Referencie:

  1. Adusumilli, N. C., Zhang, D., Friedman, J. M. & Friedman, A. J. Harnessing nitric oxide for preventing, limiting and treating the severe pulmonary consequences of COVID-19. Nitric Oxide – Biology and Chemistry vol. 103 4–8 (2020)
  2. Åkerström, S., Gunalan, V., Keng, C. T., Tan, Y. J. & Mirazimi, A. Dual effect of nitric oxide on SARS-CoV replication: Viral RNA production and palmitoylation of the S protein are affected. Virology 395, 1–9 (2009).
  3. Åkerström, S. et al. Nitric Oxide Inhibits the Replication Cycle of Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus. J. Virol. 79, 1966–1969 (2005).
  4. Kim, P. K. M., Kwon, Y. G., Chung, H. T. & Kim, Y. M. Regulation of caspases by nitric oxide. in Annals of the New York Academy of Sciences vol. 962 42–52 (New York Academy of Sciences, 2002).
Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
2 610 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme