7 najlepších spaľovačov tuku

škorica

Free photo www.pixabay.com

Ak sa človek snaží zbaviť niekoľkých nadbytočných kilogramov, určite by mal zvoliť ako stratégiu zdravý, vyvážený a ľahko kaloricky deficitný jedálniček, doplnený množstvom pohybu. Niekedy ale ani pri najväčšej snahe centimetre v páse neubúdajú, a to je práve chvíľa, kedy je vhodné siahnuť po spaľovači tuku.

Dnes je na trhu k dispozícii nepreberné množstvo týchto preparátov a väčšina z nich je koktejlom pre laika neznámych chemických látok. Urýchľovače chudnutia síce často obsahujú prirodzené látky, ako je L – karnitín, kofeín, guarana alebo zelený čaj, ale okrem nich zaťažia organizmus dávkou nežiaducich prímesí. Aby ste chudli efektívne, a pritom zdravo, nadopujte sa spaľovačmi tuku, ktoré sú rýdzo prírodné a ešte si na nich pochutnáte.

Škorica

Omamne voňajúca kôra tropických škoricovníkov má neuveriteľnú moc štiepiť tuk a cukor, rozprúdiť krv v žilách a stimulovať zažívanie. Pre podporu chudnutia si nakúpte do zásoby hneď niekoľko vrecúšok a pridávajte ich do ovsenej kaše alebo do jogurtu.

Zázvor

Keď pôjdete v supermarkete okolo vráskavého zázvoru, určite ho prihoďte k nákupu. Nastrúhajte ho do celozrnných domácich sušienok alebo si z neho uvarte čaj a nechajte ho rozpúšťať vaše tukové bunky. Zázvor prehreje telo, zrýchli metabolizmus a podporí činnosť tráviacej sústavy.

Chilli

Pekelne pálivé papričky obsahujú alkaloid kapsaicín, ktorý umocňuje výdaj energie. Pálivým jedlám sa preto pri zoštíhľovaní nevyhýbajte – nielen, že dobre chutia, ale tiež po nich budete dobre vyzerať.

Citrón

V lete so studenou vodou a v zime s horúcou vždy poteší. Kombinácia vitamínu C a vlákniny je pre podkožný tuk úplným strašiakom. Na citróny sa preto netvárte kyslo a uľahčite si chudnutie práve s týmto prírodným pomocníkom.

Zelený čaj

Medzi prirodzenými spaľovačmi tukov sa umiestňuje na prvých priečkach. Spomaľuje ukladanie tuku v organizme, urýchľuje spaľovanie a znižuje tiež hladinu cholesterolu. Keď do neho pridáte ešte pár kvapiek citróna, vytvoríte doslova chudnúci kokteil.

Ananás

Tropický pomocník pri chudnutí obsahuje enzým bromelain, ktorý vyháňa tuk z tela. Vláknina zase zaručí dlhodobý pocit nasýtenia. Len si dajte pozor na vysoký podiel cukru v ananáse – ten znižovaniu hmotnosti rozhodne nepomôže.

Káva

Ak si dáte pred cvičením silné espresso, je to podobné, ako keby ste do seba otočili ampulku s L – karnitínom. S pitím čiernej tekutiny to nepreháňajte, ale ani sa nebojte využiť jej zoštíhľujúci a stimulačný účinok.

Zdroj: www.zdravie.sk

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
2 056 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme