Energyfood – raňajky podľa 5 elementov

Energyfood je koncept celostnej vyváženej stravy, ktorý rešpektuje nutričné potreby a kľúčové biorytmy nášho organizmu. V správnej chvíli dodáva nášmu telu starostlivo vybrané, dokonale spracované a vzájomne vyvážené esenciálne ingrediencie.

Výnimočná synergia bola dosiahnutá spojením západných vedeckých poznatkov s východnými znalosťami a princípmi tradičnej čínskej medicíny. Výsledkom je harmónia mimoriadnych účinkov a chutí, kde strava sa stáva potešením aj liekom zároveň.

Špecifiká zdravého stravovania v elemente Drevo, Oheň, Zem, Kov a Voda. Odporúčania, ako variť a vyberať suroviny v rámci daného ročného obdobia:

Všetky suroviny (vzájomne zladené esenciálne ingrediencie) sú starostlivo vybrané s dôrazom na kvalitu aj spôsob spracovania, kedy bola zachovaná ich rýdza čistota a živá podstata. Kaše sú úplne bez chémie, aditív a konzervantov. Neobsahujú lepok, živočíšne mlieko ani rafinovaný cukor.

Tipy na prípravu zdravých raňajok podľa elementu Zeme, výber vhodných a kvalitných surovín, kaša Gaja essence:

Nanajvýš šetrná a jemná kaša, vytvorená pre osoby s citlivým a oslabeným trávením. Synergické zloženie a účinok jednotlivých surovín podľa TČM pôsobia ako preventívna a terapeutická potravina u jedincov s oslabeným čchi sleziny-pankreasu a žalúdka. Nezaťažuje tráviaci systém.

  • Poskytuje energeticky vyváženú, nutrične komplexnú, ľahko stráviteľnú, čistú a prirodzenú výživu. Kaša jemne zahrieva, je zdrojom vlákniny, bielkovín, komplexných sacharidov a tukov. V danom období prospieva konkrétnym telesným orgánom a ich potrebám.
  • Posilňuje a energetizuje organizmus, harmonizuje trávenie, podporuje cirkuláciu čchi a krvi, zvlhčuje črevo. Pôsobí protizápalovo a antistresovo.
  • Povzbudzuje vylučovanie zažívacích štiav v žalúdku a pomáha so vstrebávaním potravy. Podporuje obnovu prospešných probiotík v črevách.
  • Ľahko dostupné, rýchle a nutrične vysoko kvalitné raňajky alebo desiata do práce, školy, na cestách, dovolenke, v pôrodnici alebo nemocnici.

Účinné ingrediencie: Naklíčené ovsené vločky sušené – ľahko drvené, hruška sušená – kúsky, kokosové mlieko sušené, vaječný proteín, sušená trstinová šťava (panela) – mletá, miso sušené (bez sóje), žihľava semeno, vanilka pravá mletá, citrónový prášok sušený, nerafinovaná soľ.

Ďalšie potraviny spomenuté vo videu:

Tipy na prípravu zdravých raňajok podľa elementu Kov, výber vhodných a kvalitných surovín, kaša Buddha essence:

Kaša jemne zahrieva organizmus a posilňuje imunitu. Svojím pôsobením prispieva k harmonizácii dráhy pľúc a hrubého čreva. Synergické zloženie a účinok jednotlivých surovín podľa TČM pôsobí ako preventívna aj terapeutická strava na podporu čchi pľúc a hrubého čreva (imunity). Nezaťažuje tráviaci systém.

  • Poskytuje energeticky vyváženú, nutrične komplexnú, ľahko stráviteľnú, čistú a prirodzenú výživu.
  • Obsahuje zdroj vlákniny, bielkovín, komplexných sacharidov a tukov, neobsahuje žiadny pridaný cukor. V danom období prospieva konkrétnym telesným orgánom a ich potrebám.
  • Vyživuje organizmus, prehrieva tráviaci systém, podporuje správne vyprázdňovanie, posilňuje
    obranyschopnosť, dopĺňa energiu.
  • Ľahko dostupné, rýchle a nutrične vysoko kvalitné raňajky alebo desiata do práce, školy, na cestách alebo dovolenke, v pôrodniciach či nemocniciach.

Účinné ingrediencie: Sušené naklíčené ovsené vločky – ľahko drvené, banán lyofilizovaný – prášok, kustovnica čínska – sušený plod, sušené kokosové mlieko, piemontské oriešky – drvené, karob pražený – mletý, zmes Tekvicové korenie, chryzantéma morušová, nerafinovaná soľ.

Ďalšie potraviny spomenuté vo videu:

MUDr. Alexandra Vosátková a Lenka Fotrová pre Vás pripravili aj ďalšie videá, kde varia mäsovokostný hovädzí vývar, králika, pickles,

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
302 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme