Zmena stravy – prvý krok ku zdraviu

Duchovné, duševné, energetické a fyzické telá sú ako spojené nádoby. Ak sa zmeníme a dokážeme milovať každého a odpúšťať sebe a iným, vyzdravie naše fyzické telo. Podobne ak zasiahneme vhodným spôsobom do jedálnička, môžeme meniť aj psychiku človeka. Michio Kushi – známy dietoterapeut, ktorý prispôsobil makrobiotiku západnému človeku, na základe uloženia topánok svojich žiakov dokáže rozpoznať čo raňajkovali.

Anusorn P nachol

obrázok so súhlasom Anusorn P nachol / FreeDigitalPhotos.net

Úprava stravovacích návykov by mala začať prijímaním čistej pramenistej vody. Ak ju nemáme je ešte vždy lepšia voda z vodovodu ako minerálky u ktorých si musíme všimnúť aby celková mineralizácia nepresahovala 500 miligramov. Minerálky sú na krátkodobé liečenie a nie na sústavné pitie. Nehovoriac o CO2 ktorý nielenže vydychujeme ako splodinu, ale nám aj irituje stenu žalúdka. Ak si namontujeme správny filter vody vyriešime síce otázku biochemickeho znečistenia vody, ale informáciu nevymažeme. V Nemecku už vyšla kniha s nafotenými kryštalickými štruktúrami vody, ktoré nosia rôzne informácie v závislosti od toho s čím prišla do styku. Je to prvá verejná publikácia o tom akú zázračnú pamäť má voda.

 

Čiastočným riešením je ak dáme vodu najprv prevariť, potom zamraziť a až tak ju konzumujeme. O nevhodnosti ostatných sýtených nápojov sa rozpisovať nebudem, lebo už o tom boli popísané haldy papiera. Z džúsov sú v obmedzenom množstve vhodné na pomalobežných lisoch odšťavené zeleninové a ovocné šťavy – je ich nutné konzumovať ihneď po odšťavení. Pre čaje platí podobné obmedzenie ako pre minerálky. Neustále môžeme piť iba japonský čaj Bancha, ktorý nám pomáha vyrovnávať pH v organizme. Ostatné „nápoje“ ako pivo, víno, alkohol a káva silne dehydrujú organizmus a pri ich konzumácii musíme zvýšiť prísun vody o ich dvojnásobné množstvo. Tým nechcem povedať, že deci červeného vínka na večer poškodí, ba práve naopak je to prirodzený prísun flavonoidov a ďalších látok.

Medzi nápoje už vonkoncom nepatrí mlieko, tobôž nie kravské. Jediná krvná skupina ktorá ho je schopná natráviť je B Rh+. Kozie mlieko je liekom ale len pre AB Rh+. Ostatní by sa mu mali vyhýbať, hlavne krvné skupiny typu A, u ktorých môže dochádzať k ešte väčšej osteoporóze. Vedecky to podložil 800 členný medzinárodný tým odborníkov vedený dnes najváženejším vedcom – výživárom doktorom T.Collin Campbellom z Cornellovej univerzity. Ich verdikt na základe dlhoročných výskumov znel: „mlieko a mliečne výrobky nechránia pred osteoporózou“. Okrem toho sú pôvodcami zápchy, chronickej únavy, bolesti hlavy, svalových kŕčov, obezity, kazivosti zubov, alergie, … Jeden z argumentov proti mlieku a mliečnym výrobkom znie, že vytvárajú hlien (mucus), ktorý sa usadzuje v črevách, pľúcach, telesných dutinách – a v celej oblasti hlavy. Hlien je lepkavý, chytajú sa na ňom ďalšie škodliviny a tie sa potom v tele hromadia. 1 čajová lyžička mlieka dokáže zaviniť problémy s ktorými sa telo potýka 4 dni, než ich vyrieši.

Ak by sme chceli zhruba načrtnúť jedálny lístok, základ by mal tvoriť dostatok domácich druhov zeleniny. Ľudia žiaľ najčastejšie jedia pšenicu, je prešľachtená a škodlivá viac-menej pre každého, pre vysoký obsah lepku úplne nevhodná pre krvnú skupinu O), … viac v článku:

Majme na pamäti, že potraviny by sme mali konzumovať čo najčerstvejšie vždy podľa toho, čo práve dozrieva, lebo vtedy to dáva človeku čo možno najviac energie. Krátkou tepelnou úpravou získavame z niektorých potravín ďalšie hodnotné látky. Podobné platí o klíčení obilnín, strukovín a iných semiačok. Poradie tepelných úprav je naparovanie, dusenie, varenie. Nevhodné sú smaženie, vyprážanie, fritovanie… Najvhodnejšie odkladanie potravín je uchovávanie v pôvodnom stave, kvasenie, sušenie. Menej vhodné mrazenie a zaváranie aj to iba bez konzervačných činiteľov v prípade ak namiesto cukru pridáte štipku soli. Budete prekvapení, že ovocie je sladšie ako pri klasickom postupe. Ak si dlho chcete zachovať zdravie a štíhlu líniu, zo stravy vylúčte cukor (pozor ani med nie je na sladenie – je to liek) a všetko, čo sa na cukor mení obmedzte (múka a iné sacharidy). Živočíšne bielkoviny je dobré voliť podľa krvných skupín. Pozor na údeniny, potraviny obsahujúce konzervačné činitele, stabilizátory, emulgátory… Priemerný človek skonzumuje za rok 3 – 4 kg chémie na odbúranie ktorých nie je pripravený. Preto je nutné zvýšiť spotrebu vlákniny, antioxidantov, esenciálnych aminokyselín, vitamínov, minerálnych látok v čo najprirodzenejšej forme a iných doplnkových preparátov cielenej detoxikácie. Podľa anglických lekárov by mal človek skonzumovať 50 – 70 g koncentrovanej vlákniny denne aby eliminoval toxíny, čo jedlom nie je možné, pretože 20 g vlákniny je obsiahnutých v 4 kg bielej kapusty alebo 30 dkg ovsených vločiek. Pri takom množstve by ale vláknina strhávala aj minerálne látky, medzi inými aj spomínaný Vápnik. Ak by sme žili v harmónii s prírodou odpadol by problém neustále sa dopĺňať preparátmi. Žiaľ nežijeme a tak ak chceme prežiť v zdraví musíme nášmu fyzickému telu pomôcť prekonať nástrahy naň číhajúce, pretože toxíny nás obklopili len za posledných 50 rokov, ale náš organizmus sa za ten čas vôbec nezmenil aby tento nápor zvládol.

Ing. Peter Tóth

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
5 368 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme