Chlorella – superdetoxikačný zázrak prírody

Publikované vedecké štúdie preukázali význam chlorely pre stimuláciu imunitného systému. Jej deriváty pôsobia okrem iného aj proti rakovinovému bujneniu. Posilňujú aj schopnosť likvidovať baktérie, vírusy, chemikálie a cudzie proteíny.

chlorela

Kúpiť zelené potraviny – klik na obrázok
Free photo www.pixabay.com

Pokusy preukázali aj zvýšenie odolnosti proti chrípkovému vírusu. Prieskum odolnosti proti nemu bol vykonaný v roku 1971 na skupine 1000 japonských námorníkov. Zhruba polovica týchto mužov dostávala dva gramy chlorely denne, druhá polovica žiadnu. Ku koncu trojmesačnej plavby prekonali neošetrovaní námorníci o 41 % viac chrípkových ochorení než tí, ktorí pravidelne konzumovali chlorelu. Riasa chráni pečeň zaťaženú toxínmi, tučnú a minerálne deficitnú, prostredníctvom chlorofylu. Ten čistí a zmierňuje podráždenie tkaniva v črevách a pomáha vytvárať obsah hemoglobínu v krvi. Stimuluje funkciu čriev, zlepšuje črevné vylučovanie, ktoré odvádza viac cholesterolu a tukov v trávenine, a bráni im absorbovať sa do krvného riečišťa. Chlorella pôsobí priamo na regeneráciu pečeňového tkaniva, podporuje jeho schopnosť odstraňovať toxické látky z tela a vďaka tomu výrazne prispieva k čistote krvného riečišťa. To je potom, samozrejme, základom silnej obranyschopnosti celého organizmu.

Chlorella obsiahnutá aj v probiosane je jeho významnou zložkou, prispievajúcou k detoxikácii organizmu a posilneniu imunity. Okrem toho, že zlepšuje funkciu čriev, je dôležitá kvôli obsahu biologicky viazaných, pre ľudský organizmus dôležitých minerálov. Tie sú v bunkách riasy chelátovo viazané na aminokyseliny, a telo ich teda dokáže dobre vstrebať a využiť. Okrem vitamínov radu B je chlorela bohatá aj na dôležité vitamíny C, E a hlavne provitamín vitamínu A (betakarotén). 

Recept – GREEN CREAM

Nejde ani tak o recept na jedlo, ako o návod na výrobu prísady, ktorú môžete ľubovoľne a kreatívne používať pri mnohých ďalších jedlách.

INGREDIENCIE:

  • 1/2 šálky tekutého medu alebo javorového sirupu
  • 1–3 lyžičky prášku Chlorella (začnite jednou a ak vám recept vyhovuje, môžete neskôr postupne pridávať)
  • 2–4 lyžice tahini (tahini je mierne riedená sezamová pasta vyrobená z drvených lúpaných (alebo nelúpaných) sezamových semienok a morskej soli

POSTUP:
Nalejte med do misky a dôkladne premiešajte s chlorelou. Pridajte jednu lyžicu tahini a opäť dobre premiešajte. Postupne pridávajte zvyšné tahini tak, aby konzistencia zostala stále mierne tekutá. Vzniknutý krém uschovávajte v chladničke, najlepšie v obale, z ktorého sa dá ľahko vytlačiť (prázdny obal od medu, krému, …)

EXPERIMENTUJTE:
Pripravte si ovocný šalát zaliaty pripraveným krémom. Môžete pridať müsli a podľa chuti aj živočíšne alebo rastlinné mlieko.
Krém sa dá použiť na akékoľvek jedlo ako náhrada zálievky balsamico, vynikajúci je ako prísada k akémukoľvek smoothie.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
3 021 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme