Zamlčiavané príčiny chorôb odhalené

Existuje mnoho svedectiev o tom, že ľudia v “predpotopnej dobe” žili v zdraví až niekoľko sto rokov… viac o utajovanej histórii a viac o vzniku človeka

Kto nám však preprogramoval DNA a prečo?

V 1. knihe Mojžišovej (6:3) je napísané “Nebudem sa predsa s ľuďmi rozčuľovať večne, veď sú to len smrteľné bytosti. Odteraz nech sa dožívajú maximálne 120 rokov!”

Dnešní vedci taktiež tvrdia, že aj keby sa podarilo choroby dostať pod kontrolu, človek by sa dožil maximálne 120 rokov, nakoľko by mu začali zlyhávať dôležité orgány. A tak predĺženie veku by muselo znamenať zmenu genómu.

Epigenetika potiera genetiku

Čím ďalej, tým viac známy vedný obor epigenetika potiera genetické vyjadrenia typu “Ja za to nemôžem, ja to mám v génoch” a popisuje mechanizmy ako môžeme ovplyvňovať svoje zdravie.

dna-free_pixebay

Príroda nenecháva nič na náhodu

V každej DNA sú všetky funkcie zakódované dvakrát. Takže, aj keď získame od rodiča napr. zmutovaný gén určitej rakoviny, druhý bude zdravý. Zameniť ho za poškodený je z medicínskeho hľadiska zatiaľ budúcnosť. Ale to čo môžeme urobiť už teraz, je aktivovať si zdravý gén (niekoľkonásobným posilnením expresie), čím sa kompenzuje poškodenie. Gén je nemenný (niečo ako hardvér), ale v závislosti na tom aký doňho vkladáme a upravujeme softvér, tak meníme fungovanie nášho tela.  Zjednodušene povedané, tým čo jeme a dýchame (chemické látky, alkohol, fajčenie, žiarenie, …), ako sa hýbeme, a hlavne svojimi emóciami si ovplyvňujeme nie len bunky, ale dokážeme zapínať a vypínať naše vlastné gény! Ak môj otec mal tendenciu rozčuľovať sa nad istými vecami, je pravdepodobné, že daný model správania budem kopírovať. Ak áno a ešte sa budem aj obdobne stravovať, je takmer isté, že budem mať tie isté problémy. To znamená, že je zbytočné hľadať “zlé” gény, ale odhaliť a zmeniť tieto tendencie.

Čínsky lekári si už pred niekoľko tisíc rokmi všimli, že každá dlhodobo prežívaná emócia má deštrukčný vplyv na konkrétny orgán a opačne, ak máme niektorý orgán v disharmónii, tak to bude čitateľné z nášho správania. Odborníci v bielych plášťoch sotva majú čas na analýzu osobnosti pacienta, napriek tomu, že to je práve kľúč k riešeniu ich ochorenia. Ovšem kedysi, každý obvodný lekár pracoval s psychosomatikou, aj keď sa tomu tak nehovorilo. Ak si prečítame dodnes zachované frazeologizmy, prídeme na to, že aj naši predkovia odpozorovali, že určité emócie spôsobujú určité choroby: až mi srdce stislo (puklo od žiaľu), neviem sa na to vykašlať, bolí ma z toho (z teba) hlava, neviem sa cez to prehrýzť (bolesti zubov), neviem to stráviť (nemám na to žalúdok), leží mi na žalúdku, zožieram sa tým (vredy), je mi z toho (z teba) zle, neviem to prehltnúť (štítna žľaza), nohy sa mi (zo strachu) podlomili, všetko je na mojich pleciach, som taký zlostný, až mi vzkypí žlč, nechcem ťa viac vidieť, nenávidím ťa (zhoršený zrak), už to (ťa) nemôžem ďalej počúvať (hluchota), ….

Všeobjímajúca láska nie je emócia, ale uzdravuje

Ak sa budeme kŕčovite držať svojich emócií, hnevu, zlosti, nenávisti, závisti, strachu, obáv, budeme si robiť starosti a podobne, tak sa naše problémy budú neustále prehlbovať.  Iba láska, pretože láska nie je ani negatívna, ani pozitívna emócia, je schopná uzdravovať. Treba sa tešiť zo všetkého, pociťovať radosť, pretože všetko, čo sa s nami deje, je najlepšie, čo sa môže diať. Napríklad, ak sme niekde zamestnaní, ale máme „zlého“ šéfa, či nepríjemných kolegov, možno je to znamenie, že máme prácu hľadať niekde inde, lebo naším poslaním je robiť niečo iné. Bojíme sa že prídeme o istotu, ale v skutočnosti máme možnosť nájsť dobre platenú prácu v ktorej si nás budú vážiť a my budeme spokojní. Ak sa však budeme kŕčovite držať zamestnania, kde sa cítime zle a sme frustrovaní, spôsobíme si zdravotné problémy. Všetko v živote sa deje tak, ako sa má, všetko je dané, len my si to nechceme pripustiť a veríme, že môžeme veci meniť. Nemôžeme. Myslíme si, že človek, ako jediný tvor na zemi má slobodnú vôľu. Áno má, ale spočíva v tom, ako sa k danej situácii (ktorá je daná) postaví a či si z toho bude robiť ťažkú hlavu, alebo to prijme a s kľudom v duši urobí potrebné opatrenia. Akonáhle nás určité situácie emocionálne rozhodia, sejeme a raz to budeme žať.

mozog_vlna_free-pixabay

Ak by sme to mali popísať pohľadom biochémie, tak každým emocionálnym stresom nám vyhorí poistka v hlave, v tej časti mozgu, ktorá biologicky korešponduje s danou traumou. Vieme to presne zmapovať za pomoci CT. Podľa druhu nečakanej udalosti (šokujúceho konfliktu) telo zareaguje obmedzením či stratou funkcionality, degeneráciou tkaniva, až nárastom tumoru, na presne určenom mieste v tele. Ak pochopíme, že naše emocionálne rozpoloženie nemalo žiadny zmysel, môže začať fáza uzdravovania. To je obdobie, keď chorobu pociťujeme, diagnostikujeme, nakoľko v tejto fáze sa poškodené tkanivo aj za pomoci mikroorganizmov začne likvidovať. Chybou môže byť práve tieto “nežiadúce” baktérie, parazity, plesne, … likvidovať a tak nedovoliť organizmu aby “smetiari” odpratali to, čo tam nepatrí. Cesta k uzdraveniu naozaj nevedie cez otravu, rezanie a ožarovanie, ale cez uvedomelý prístup k svojmu telu!!!

Zastavíme starnutie?

Nevedomý človek sa väčšinou nezdravo stravuje, neprikladá dostatočnú váhu mnohým faktorom, ktoré ovplyvňujú jeho každodennú kondíciu, zmieta sa vo svojich emóciách a tým aj v chorobách a očakáva, že ho niekto (alebo nejaký zázračný liek) vylieči. Pritom nechápe, že opraty svojho života a tým aj zdravia, drží vo svojich rukách a žiadny lekár ani liečiteľ, iba on sám sa môže uzdraviť. Takže vďaka epigenetikckým znalostiam, môžeme starnutie pozastaviť, ba čo viac aj mladnúť. Dobre ovplyvniteľné sú napríklad srdcovocievne ochorenia, rakovina, poruchy imunitného systému, nadváha až obezita, ale aj autizmus, či rôzne psychické poruchy, … napriek tomu väčšina ľudí si nedá tú námahu, aby urobili potrebné kroky, lebo vyhovárať sa na dedičnosť je oveľa pohodlnejšie.

Bohužiaľ, väčšina učení je dnes pokrivená a neponúka ľuďom tie pravé informácie. Či už je to kvôli prepisom mnohých prapôvodných véd ľuďmi, ktorí neboli v danej téme odborníkmi, alebo mocnými tohto sveta zámerne zmanipulovanými informáciami s cieľom udržiavať si stabilne chorých klientov, “závislých” na ponúkanej drahej liečbe. A tak je dosiahnuté to, že človek s množstvom svojich problémov je rád, že je rád a nemá čas ani energiu navyše na otvorenie očí a odhaľovanie pravdy. Tú sa nemôže dozvedieť ani od svojich taktiež nevedomých rodičov, ani sa naučiť na škole, ani sa dočítať z mainstreamových médií, ktoré drží v rukách hŕstka vyvolených a robí všetko pre to, aby sa vedomie ľudí neotvorilo a nevideli im do karát.

O v tomto článku popisované a iné málo dostupné informácie sa s Vami rád podelím na prednáškach, kde si prejdeme ktoré orgány sú pod vplyvom negatívnych emócií a tak sa budete môcť sami otestovať, kde je potrebné urobiť určité korekcie. Aby ste sa na prednášku dostali, lebo priestory sú obmedzené počtom účastníkov, odporúčam na danú tému v rámci Inštitútu vzdelávania sa vopred zaregistrovať.

Autor: Ing. Peter Tóth – pokračovanie článku

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
9 223 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme